Нинішня влада не захотіла встановлювати пам’ятник І. Мазепі

20 лютого 2013, 07:50
Власник сторінки
журналіст
0
665

Так я розумію відповідь КМДА на мій запит щодо встановлення пам’ятника І.Мазепи в Києві.

Питання про встановлення пам’ятника Івану Мазепі було фактично вирішене ще 2009 року, тобто до приходу до влади цієї команди. Але 2010 рік кардинально змінив духовні пріоритети української влади, яка відклала це питання у довгий ящик.

Як відомо, у 2009 році Міністерством культури України було проведено бліц-конкурс на кращий ескізний проект пам’ятника гетьману України І.Мазепі, що має бути розташований у районі площі Слави. Є навіть підписаний Київським міським головою проект розпорядження КМДА «Про спорудження пам’ятника гетьману України Івану Мазепі у Печерському районі м. Києва» від 12.11.2009 р. На засіданні архітектурно-містобудівної ради від 08.10.09 (за замовленням Мінкульту) розглянуто і схвалено передпроектні архітектурні пропозиції розміщення скульптурної композиції, визнаної переможцем бліц-конкурсу на кращий проект пам’ятника гетьману України Івану Мазепі.

Але сьогодні, за словами КМДА, питання спорудження і встановлення пам’ятника гетьману України Івану Мазепі буде розглянуте за умови «вишукання джерел його фінансування».

Формально, лише гроші є причиною того, що пам’ятник досі не споруджений. Але для мене очевидно, що справжньою причиною відсутності фінансування на завершення цього проекту є ненависть українофобів, з яких переважно складається президентська команда, до І. Мазепи.

Звернувся до КМДА з проханням надати інформацію про те, яка сума коштів необхідна для спорудження і встановлення пам’ятника гетьману України Івану Мазепі у Києві.

Оскільки в усьому світі існує практика спорудження та встановлення пам’ятників народним героям, об’єктів культури та важливих для громадськості об’єктів за гроші громади, то я ініціюю акцію по збору коштів для спорудження пам’ятника І.Мазепі. Сподіваюся, що українці зможуть зібрати необхідну суму, щоб поставити цей пам’ятник на площі із символічною назвою «площа Слави».


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.