Будроботи навколо пам’ятки на вул. Саксаганського, 68/21 ведуться без дозволів

19 лютого 2013, 09:54
Власник сторінки
журналіст
0
686

Про це йдеться у відповіді КМДА на моє звернення щодо проведення невідомими особами будівельних робіт впритул до пам’ятки.

Будівельні роботи навколо пам’ятки архітектури на вул. Саксаганського, 68/21 ведуться без дозволів. КМДА не надавала жодних дозволів ні на реконструкцію пам’ятки, ні на будь-які інші будівельні роботи навколо історичного будинку.

На сьогодні Департаментом містобудування та архітектури направлено до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві, як до контролюючого відповідні питання органу, запит для з’ясування підстав для проведення згаданих робіт. Та у разі виявлення порушень, вжити передбачених чинним законодавством заходів реагування.

Час не шкодує історичні будівлі,а бездіяльність влади прискорює знищення старого Києва. Теоретично всі нібито за те, що б ця та інші скандальні будівництва не велися, а практично, складається враження, що йде навмисне затягування зупинення будівництва для того, щоб забудовники все встигли добудувати. Ось і зараз замість того, щоб вжити рішучих дій, влада втягнулася в черговий етап листування для того, щоб з’ясувати очевидні речі. Коли нарешті, все буде з’ясовано і стане зрозумілим, що згадане будівництво незаконне, будинок добудують, а історична споруда впаде.

Звернувся до Генеральної прокуратури з вимогою звернути увагу на бездіяльність київської влади щодо припинення будівництва впритул до пам’ятки архітектури на вул. Саксаганського, 68/21, що може призвести до незворотних наслідків.

Нагадаю, наприкінці січня мешканці будинку-пам'ятки архітектури на вул. Саксаганського, 68/21 мені повідомили про те, що під вікнами їхнього будинку розпочато будівництво. Як розповідають мешканці будинку, будівельна організація ввела жителів в оману, запевняючи, що розпочато роботи з благоустрою та будівництво підпірної стіни. Забудовник, скориставшись відсутністю мешканців, огородив металевим парканом прибудинкову територію пам'ятки і не впускає на будівельний майданчик представників міліції та пожежної інспекції.

Житловий будинок на вул. Саксаганського, 68/21 збудований 1911 у стилі пізнього модерну класицистичного напряму як прибутковий будинок за проектом архітектора В. Рикова, найвідомішими з творінь якого у Києві є будівля Печерського іподрому (вул. Суворова, 9; 1915-16), кінофабрика (1927 — 30; тепер Кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка) та кінотеатр "Жовтень" (1930 рік).


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.