Хроніки протистояння громади і забудовників в Гостинному дворі (Оновлюється)

18 лютого 2013, 13:33
Власник сторінки
журналіст
0
1231

На 14:00 сьогодні активісти запрошували провести загальну акцію з визволення Гостинного двору. Усіх небайдужих вони просили прийти до пам’ятки й підтримати їхню акцію. Ось що з того вийшло...

Зусиллями «Свободи» і громадських активістів контроль над Гостинним двором повернуто! Ми з Андрієм Павловським запізнилися на 10 хв. та виявилися першими людьми, які потрапили до Гостинного двору через його головні ворота…

…На другому поверсі Гостинного двору в кількох кімнатах забарикадувалися забудовники, яких охороняють люди в чорному без будь-яких розпізнавальних знаків. До них хочуть потрапити нардепи. Ворота зламані, почалася бійка, нардепів б’ють…

.. Крупніші охоронники втекли через вікно, залишивши слабших охоронників, яких до цього використовували як щит, на поталу громаді. Втікаючи отруїли активістів ядучим газом…

…Слідом за бандитами мені вдалося вирватися на вулицю, де я вдихнув свіжого повітря і прийшов в норму. Досвід зустрічей з цим газом дається взнаки. Слідом за мною на вулицю вийшов полковник міліції, який теж весь у сльозах і ледве дихає…

…Охоронці вкупі стоять поруч Гостинного двору. Ймовірніше за все чекають наказів.

…Міліція дала можливість втекти бандитам, які застосували сльозогінний газ. Натомість оточили активістів, і не випускають їх з кільця. Керує процесами заступник начальника міліції Сичук.

…«Беркут» вихоплює з натовпу людей і тягне в невідомому напрямку. Б’ють журналістів. Частина активістів та нардепів заблокувалися на другому поверсі. Зараз до них намагаються піднятися калька десятків беркутівців. Міліція не затримує злочинців, а ціленаправлено полює на активістів.

…Активістів через вікно намагаються затягнути до автозаків. Нардепи пліч-о-пліч з активістами відбивають атаки. Ми з Павловським тільки що відбіли від міліції Ю. Левчека. Не встигаємо витягати всіх!

Щойно розмовляв з активістом КУПРівцем Мельниченком, який знаходиться всередині автозака. Поруч з ним близько 20 людей. Я з моїми колегами нардепами, блокуємо автозак – не даємо йому виїхати.

…Кілька нардепів зі «Свободи» і «Батьківщини» лягли під колеса автозаків, куди «запакували» активістів, але Беркут брутально силоміць витягнув нас геть. Свідками є сотні людей. Мета міліції - затримати активістів, для того, щоб забудовники без перешкод могли руйнувати Гостинний двір.

…Серед затриманих в автозаку народний депутат Андрій Міщенко.

…Активісти ідуть на вул. Хориву, 20, де утримуються затримані захисники Гостинного двору. А депутати їдуть до міністра внутрішніх справ з  вимогою покарати винних за той бєспрєдел, що був влаштований міліцією в Гостинному дворі.

Справжня честь бути активістом, який захищає Київ! Бути незаконно затриманим продажною міліцією при захисті Гостинного двору! Публічно висловлюю повагу тим, кого затримали покидьки в міліцейській формі!




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.