40 громад України виступають проти забудови Старокиївської гори

04 лютого 2013, 14:50
Власник сторінки
журналіст
0
416

40 громад зі всієї Україні звернулися до мене з проханням заблокувати у ВРУ та в Комітеті з питань культури і духовності проект закону Ю. Мірошніченка №1074 ...

...про відродження унікального символу православ’я – церкви Богородиці (Десятинної) в м. Києві.

Це прохання громади ми вже на половину виконали, адже Комітет ВРУ з питань культури і духовності не погодив відповідний законопроект як такий, що не відповідає Конституції та законам.

Крім цього, громада вимагає зобов’язати Генеральну прокуратуру України провести перевірку щодо виконання свого припису на демонтаж незаконно встановленого МАФу «Десятинного монастиря», що відсутній на Генеральному плані м. Києва.

А також, в порядку Закону України «Про засади запобігання корупції» з’ясувати факт виділення у 2012 році та надходження з Державного бюджету, субвенції в бюджет Києва у сумі 20.000.000 грн. Відповідні кошти були надані на виконання Розпорядження Кабміну № 1311 від 23.06.2010 «Про проведення археологічних досліджень та музеєфікації залишків фундаментів Десятинної церкви». Перевірити подальше їх цільове використання із зазначенням контрагентів, що отримали (або не отримали) цільові бюджетні кошти та яким чином використали.

Безумовно, проблема знищення Старокиївської гори комплексна. Фактично її руйнування вже почалося і через створення на ній незаконного монастиря-МАФа, і через незрозумілі дії навколо підмурків Десятинної церкви, і через загрозу будівництва нового храму над рештками Десятинної церкви. Тому, звичайно, ми не лише виступаємо проти цієї забудови, але й намагаємося розібратися із тими проблемами , які вже накопичилися.

Звернувся до Служби безпеки України з проханням організувати перевірку щодо законності проведення робіт на Старокиївській горі.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.