КМДА захопила місце майбутнього храму

16 листопада 2012, 07:11
Власник сторінки
журналіст
0

Замість зведення Свято-Микільського храму у сквері біля Київського Палацу дітей та юнацтва (площа Слави) невідомими особами розпочалося будівництво нібито скульптури.

До мене звернулася релігійна громада з проханням втрутитися в ситуацію та зупинити будівництво на земельній ділянці, де мав бути зведений Свято-Микільський собор.

Громада понад рік намагаються отримати цю земельну ділянку для зведення каплиці, а в подальшому й храму, адже саме в цьому місці колись був собор. Тільки днями комісія Київради з питань земельних відносин погодила зазначене питання та відправила його до «Київзему». Сьогодні ж невідомі почали на цьому місці будівельні роботи.

Початок будівельних робіт на місці, де мав бути збудований храм, забудовник пояснив тим, що він виконує розпорядження КМДА № 584 від 10.04.2012 р. про проектування, перенесення, реставрацію та встановлення скульптурної композиції «Шлях в майбутнє» («Материнство» та «Злітаючі птахи»).

Я звернувся до голови КМДА О. Попова з проханням з’ясувати чому сталося так, що земельну ділянку, на яку претендує Свято-Микільська релігійна громада, передали для будівництва скульптури без відповідного рішення Київради.

У КМДА немає повноважень розпоряджатися київською землею. Це право є виключним повноваженням Київради. Тому я вимагаю скасувати згадане розпорядження КМДА та підтримати релігійну громаду у їхньому прагненні відновити власним коштом колись зруйнований храм. Тим паче, що це питання кілька років тому вже намагалися вирішити коштом міського бюджету.

Свято-Микільський собор був зведений 1690–94 коштом гетьмана І.Мазепи (архіт. Осип Старцев) у стилі українського (мазепинського) бароко. Храм був зруйнований у середині 1930-их років.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.