Стаття ст. 298 нарешті може запрацювати

16 жовтня 2012, 13:08
Власник сторінки
журналіст
0

Кримінальна справа за умисне знищення історичної пам’ятки ХІХ століття - Садиби Мурашка - проти її руйнівників може стати прапором захисту знівечених історичних споруд.

Цей рік я починав з проведення прес-конференції щодо незастосування статті ст. 298 Кримінального Кодексу про знищення, руйнування або пошкодження пам’яток. На сьогодні, здається, з’явилася надія на те, що вона може запрацювати. І це добре, якщо, звичайно, це не показуха перед виборами.

Враховуючи те, що зазначену пам’ятку повернули столичній громаді ще в травні цього року, про те влада своєю пасивністю продовжила справу руйнівників, нічого не зробивши для порятунку цієї споруди.

Вже перебуваючи в муніципальній власності будинок втратив частину даху. Якщо влада не почне ремонтувати Садибу, то вона зруйнується як муніципальна власність і вина за це ляже виключно на плечі влади. Адже громадськість зробила все можливе для порятунку історичного будинку. 

Громадськість буде контролювати Прокуратуру аби кримінальну справу щодо Садиби Мурашка довели до кінця і покарали винних. Хоча рятувати Садибу треба не чекаючи поки суд винесе вирок.

Нагадаю, у 2007 році КМДА продала історичну будівлю Садибу Мурашка приватній компанії «Пантеон-Інвест». Влітку 2011 року Київський апеляційний господарський суд визнав недійсним право власності компанії на садибу і її повернули місту.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.