Нищівники Бучанського лісу хочуть, щоб їх судили подалі від Києва

04 вересня 2012, 09:31
Власник сторінки
журналіст
0

Саме таким шляхом пішли рейдери щодо захоплення книгарні «Сяйво»

Справу щодо знищення Бучанського лісу «Святошинського лісопаркового господарства», де знищили столітні дерева, хочуть перенести до Ірпінського міського суду.

Нищівники лісу звернулися до Апеляційного суду м. Києва з вимогою перенести розгляд справи щодо знищення дерев в Бучанському лісі до Ірпінського міського суду, де перемога їм коштуватиме дешевше. 

Але це абсурд, адже територія на якій вони вирубали дерева належить територіальній громаді Києва. 

Саме таким шляхом пішли рейдери щодо захоплення книгарні «Сяйво» на Хрещатику та будівництва в історичних зонах Києва – рішення та дозволи на незаконні дії щодо столиці, як правило, приймалися периферійними судами, без свідків, громадськості і ЗМІ. Схоже, таку ж технологію намагаються використати і зараз.

Я як громадянин звернувся до Генеральної прокуратури з проханням вплинути на ситуацію і забезпечити прозорий розгляд цієї гучної справи, яка викликала занепокоєння киян.

В 2010 році Гостомельська селищна рада незаконно своїм рішенням надала 81 приватній особі земельні ділянки лісогосподарського призначення, власником яких є київська громада. Київська влада відреагувала на ці рішення суто формально і не вжила відповідних заходів для збереження власності громади. Наслідком прийняття цих рішень є самовільна вирубка дерев та забудова ділянок. Станом на сьогоднішній день в кварталі № 12 Київського лісництва самовільно зрубано 234 дерева та чагарників це переважно дуби, яким понад 140 років.

Хоча, відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про деякі питання розпорядження земельними лісовими ділянками» від 10 квітня 2008 р. № 610-р, підписане Прем’єр-міністром України Ю.Тимошенко і ніким не скасоване, землі лісів не могли бути виділені під забудову.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.