Державне регулювання в сфері моралі не повинно перетворитись в цензуру

06 грудня 2011, 10:24
Власник сторінки
журналіст
0
914

Більшість учасників Круглого столу на тему: «Як захистити моральність в Україні в інтересах дітей і суспільства в цілому. Думка громадськості» не підтримали підготиовлену резолюцію.

Круглий стіл відбувся в ІА «ЛІГАБізнесІнформ», а резолюцію готували переважно представни телевізійного бізнесу і суть її зводилась до того, що і старий Закон про мораль і новий закон суспільству не потрібні. 

Під час круглого столу учасники обговорення відмовилися прийняти підготовлену резолюцію, оскільки позиції щодо Закону розійшлись. 

Переконаний, що державне регулювання в сфері моралі потрібне, як це є в багатьох країнах, закон повинен обмежувати вплив того, що в суспільстві прийнято вважати аморальним, але ні в якому разі не перетворюватись в цензуру.  

Багато хто говорить, що державне регулювання не потрібне, оскільки люди самі повинні визначати, приміром, яку програму телебачення дивитись, а яку ні, що дозволяти дітям, а що ні. Але, як часто говорять: «Легше підтяти 100-кілограмову штангу, ніж натиснути на кнопку пульту, щоб відмовитись від порнострічки  чи фільму жаху".

Як нга мене, необхідно не забороняти створення чи демонстрацію продукту, що не відповідає нормам моралі та звичаїв, які з часом видозмінюються, а обмежити доступ до таких потоків інформації для тих, хто не хоче, або не повинен їх споживати, наприклад, підліткам.

Якщо держава не покладається на відповідальність людей щодо паління та вживання алкоголю і на кожній пляшці чи упаковці пише про небезпеку вживання згаданих продуктів, то чому треба довіряти позиції окремих громадян в сфері моралі, або у вихованні дітей? 

Новий варіант закону «Про захист суспільної моралі» Верховна Рада ухвалила в першому читанні 14 жовтня 2011 року.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.