Майбутню скульптуру посеред Дніпра вкрали

22 листопада 2011, 11:57
Власник сторінки
журналіст
0
754

Власне, вкрали не самого птаха, а ідею...

Ідея встановити посеред Дніпра на базі одного з биків (залишків Миколаївського мосту, який підірвали під час Великої Вітчизняної війни) 4-метрового лелеку, подана як новий грандіозний проект, за виключенням виконавців, тотожна ідеї «Рідкісний птах», яку «Студія творчих ініціатив» почала втілювати вже давно і тому ще влітку подала прохання до комісії Київради з питань культури та туризму сприяти їй.

«Моя комісія з радістю підтримала таку креативну ідею. На тому засіданні було чимало преси і журналісти, які з задоволенням висвітлили цю ідею в ЗМІ. Сподобалась ідея і заступнику голови КМДА О. Пузанову, до якого я звернувся від комісії з проханням посприяти встановленню композиції, як такої, що матиме популярність серед киян та туристів», - розповідає голова профільної комісії Олександр Бригинець.

Як повідомляє автор ідеї «Рідкісний птах» - «Студія творчих ініціатив» - на сьогодні скульптурна композиція майже готова і частину дозволів на її встановлення вже отримано.

Влітку голова комісії О. Бригинець висловив припущення, що за умови встановлення скульптурної композиції, згадки про « Рідкісного птаха» з`являться в програмі річкових екскурсій по Дніпру. Можливо, навіть на її тлі полюблять фотографуватися молодята, які мають звичай приїжджати до пам`ятника засновників Києва. (Новина від 22.07.2011 http://culture.unian.net/ukr/detail/192015)

Ініціатива про встановлення скульптури-лелеки в рамках проекту «Kiev Fashion Park», яка була оприлюднена в деяких ЗМІ вчора, має за мету – щоб ви подумали? – «що скульптура стане одним із найбільш популярних місць для відвідування молодят, таким же як пам'ятник Либіді на набережній». (Новина від 21.11.2011 http://kiev.pravda.com.ua/news/4eca746da8d05/).

«Як жартує один мій знайомий, в сучасній маскультурі не існує поняття «плагіат», а існує поняття «занадто дослівне цитування». Впевнений, що і автори ідеї «Лелеки» теж переконані, що ідея не крадена, а просто «занадто дослівно процитована». Як на мене, хоч як крадіжку не назви, вона все одно залишається крадіжкою», - переконаний О. Бригинець.

Нагадаємо, ідея встановлення скульптурної композиції «Рідкісний птах» за задумом творчої майстерні «Студія творчих ініціатив» мав символізувати слова Миколи Гоголя, який описуючи річку Дніпро, писав у творі «Вечора на хуторі поблизу Диканьки»: «Чудовий Дніпро при тихій погоді, коли вільно і плавно мчить крізь ліси й гори повні води свої. Ані ворухнеться, ані загуркотить... Мало який птах долетить до середини Дніпра».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.