Влада – це Грінч-викрадач свят

30 грудня 2011, 16:17
Власник сторінки
журналіст
0
5329

Традиційно в новорічні дні влада здійснює злочини, як Грінч викрадач Різдва. Звичайно, ви подумали про чергову аферу проти демократії та Тимошенко, яку викрали з Київського СІЗО. Але я про інше...

Цього року в новорічні дні нібито через пожежонебезпеку планується виселення художніх майстерень на вул. Андріївський узвіз, 18, на які претендує ТОВ «Авіанбуд». 

Про це повідомили митці Національної спілки художників України. 

Зауважте, художників не зобов’язали покращити протипожежні умови, а одразу вимагають виселення. А оголошення з вимогою виселення до 4 січня 2012 року розвішені не представниками ГУ Держтехногенбезпеки, а безпосередньо ймовірним замовником рейдерської атаки - компанією ТОВ «Авіанбуд». Очевидним є те, що пожежники стали зброєю в руках рейдерів.

Такий спосіб рейдерського захоплення може свідчити про наміри товариства влаштувати пожежу, щоб знищити будівлю з метою будівництва нової. Аналогічна схема була застосована і до історичної споруди біля готелю Hyatt на вул. А. Тарасової, 4.

У 2007 році дане приміщення було продане приватним структурам, всупереч праву Спілки художників, як орендаря, викупити цю будівлю, реконструкцію якої готові були здійснити інвестори. Сьогодні художники доводять у суді, що продаж будівлі здійснено незаконно та всупереч інтересам міста. Рішення про купівлю будівлі комерційною структурою вивчається Прокуратурою міста Києва.

Дане приміщення спілка орендує з 1982 року, в майстерні працюють 18 художників. Згідно з орендною угодою, художники можуть перебувати у приміщенні до реконструкції будівлі, плану і затвердженої документації якої ще навіть не існує.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.