Будинок на Театральній місту доведеться зносити власним коштом

02 грудня 2011, 17:53
Власник сторінки
журналіст
0
2819

В Києві з’явився Клуб Друзів Музею історії м. Києва.

Клуб був створений на Всеукраїнській науковій конференції «Федір Ернст і пам’яткоохоронна справа в Україні», яка пройшла на базі Музею історії Києва. І я став членом цього клубу.

Не дивно, що за справу порятунку Музею історії Києва взялась громада, адже він вже багато років потерпає від насильства з боку влади. Зміна міського керівництва лише погіршила ситуацію.

Метою Клубу Друзів Музею історії м. Києва є боротьба за скасування протиправних рішень КМДА та його підрозділів. Клуб виступає проти виселення археологічних фондів Музею історії Києва з Будинку Петра І, в якому і був заснований Музей. А також вимагає надання Музею історичної будівлі в центральній частині м. Києва загальною площею не менше 10 тис м² для розміщення експозиції музею, а не приміщення незаконно побудованого потенційно високонебезпечного універмагу на метро «Театральна».

Першим досягненням діяльності членів Клубу стало рішення Шевченківського райсуду, який заборонив переміщувати музейні експонати з Будиночку Петра I на Подолі в «Український дім» на час розгляду справи. 

Впевнений, що через суд Клуб досягне прийняття заборони на розміщення Музею в скандальній новобудові на Театральній, не допустить її добудови, як це передбачено рішенням Київради, а також зробить все можливе, щоб її взагалі знесли. Шкода, що після вчорашнього рішення Київради, це станеться за гроші столичного бюджету, а не за гроші забудовників.

Нагадю, 1 грудня 2011 року Київрада прийняла рішення «Про прийняття в дар комунальної власності територіальної громади м. Києва часток статутного капіталу ТОВ «Музей міста Києва», згідно з яким скандальне приміщення по вулиці Б.Хмельницького, 7 офіційно перейшло у власність киян для розміщення в ньому Музею історії міста. За прийняття будівлі в дар від меценатів на сесії Київради проголосували 73 депутати.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.