Влада позбавила театр і глядачів, і грошей

30 листопада 2011, 14:53
Власник сторінки
журналіст
0
2958

Київський академічний театр «Колесо» фактично змушують підвищити вартість квитків, щоб не допустити заборгованості по виплаті заробітної плати працівникам театру у 2012 році.

Наступного року всі театри столиці отримають кошти на заробітну плату не в повному обсязі, але у театру «Колесо» відібрали ще й глядачів. Театр має дуже маленькі зали лише на 35, 40 та 60 місць, що не дозволяє приймати велику кількість глядачів, як це можуть дозволити собі інші театри.

Для того, щоб не допустити заборгованості по виплаті заробітної плати театр змушений підвищити вартість квитків (на сьогодні середня вартість квитка становить 75 грн.), що призведе до зменшення кількості глядачів. Або ж театр має збільшити кількість вистав, які граються протягом місяця, що також є неможливим, оскільки кількісно авторський штат для цього є недостатнім.

Якщо київська влада не спроможна допомогти всім театрам, то вона має обов’язково допомогти хоча б цьому театру, який через недостатність фінансування, що закладається в бюджет, не отримує гроші, а через реконструкцію Андріївського узвозу не має глядачів.

Реконструкція Андріївського узвозу, де розташований театр «Колесо», не сприяє повноцінній роботі колективу у наступному році, тому що вже зараз глядачі висловлюють незадоволення розритими тротуарами, неможливістю нормального під’їзду до театру, а також неодноразовими відключеннями електроенергії.

Ця проблема стосується всіх театрів міста, такі кроки цілеспрямовано та поступово знищують театральні колективи міста.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.