Попов приготував для культури "троянського коня"

29 листопада 2011, 15:35
Власник сторінки
журналіст
0
3124

Скандально відомий подарунок місту – будівля біля метро «Театральна» на вул. Б. Хмельницького, 7 – вже оформили у проект рішення Київради як дар громаді міста Києва.

Відповідний проект рішення винесений на розгляд депутатів на найближчу сесію Київради (1 грудня 2011 року).

Проект рішення не пройшов процедуру регламенту – не надійшов на розгляд комісії Київради з питань культури та туризму як профільної.

Люди далекі від знання ситуації навколо Музею історії Києва та скандальної забудови на Театральній можуть порадіти від такого рішення, але насправді, цей подарунковий кінь виявився Троянським.

Бажання КМДА та дружніх їй забудовників розмістити Музей історії Києва у «потенційно високонебезпечній» будівлі, як писав про неї О. Попов у листі до М. Азарова, не безневинна безглуздість, це злочин, це відверта злочинна неповага до історії міста, до музейництва і до громади, яка активно боролась проти незаконно збудованого торгового центру над касовим залом станції метро Театральна. 

Сподіваюсь, що, враховуючи недотримання регламенту і злочинність самої ідеї, депутати не підтримають це рішення на сесії Київради.


Нагадаю, створена за вказівкою Прем'єр-міністра України М.Азарова комісія щодо здійснення всебічної перевірки відповідності спорудження скандальних об'єктів в Києві визнала будівлю на вул. Б.Хмельницького, 7 (скандальна забудова, в якій КМДА планує розташувати Музей історії Києва) потенційно високонебезпечною. Також комісія, відзначила відсутність погодження проекту з органами культурної спадщини, виявила безліч порушень норм будівництва та запропонувала демонтувати цю будівлю з відновленням скверу та комплексним благоустроєм території за кошти забудовника.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.