У Києві зникли 52 пам’ятки архітектури

02 листопада 2011, 08:06
Власник сторінки
журналіст
0
1626

Інвентаризація центрального історичного ареалу Києва виявила зникнення 52-ох пам’яток архітектури. 13 знаходяться в аварійному стані, 46 пам’яток вже не існує, а 6 – не знайдено взагалі.

Про це стало відомо під час обговорення історико-архітектурного опорного плану Києва, який є складовою Генерального плану до 2025 року на Консультативній раді Головного управління охорони культурної спадщини виконавчого органу Київради (КМДА) .

Але є й хороша  новина – в Києві з 2042 архітектурних пам’яток все ж залишилось 1990 пам’яток, з яких лише 13 – в критичному стані. Тож рейдерам і забудовникам ще нищити їх і нищити.

Та все ж, я гадаю, потрібно звернути особливу увагу на іншу цифру: за останні роки в Києві зникло 52 пам’ятки. Це лише ті пам’ятки, які мали офіційний статус. 

Додайте до цього безліч будинків, які на догоду їх власників - що мріяли їх знести - не отримали цього статусу або були позбавлені статусу пам’ятки. 

 Ми, кияни, повинні стати поперек шляху влади і забудовників, бо іншого способу врятувати Київ немає. Оскільки, ні КМДА, ні Київради на це не спроможні. Та, на жаль, більшість киян сьогодні заклопотані іншим - де взяти гроші на харчі, одяг, де знайти роботу...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.