Першу вимогу Майдану ми виконали

19 грудня 2013, 16:08
Власник сторінки
журналіст
0
357

Сьогоднішнє голосування дає можливість сказати, що одну з трьох вимог Майдану ми виконали

Сьогоднішнє голосування дає можливість сказати, що одну з трьох вимог Майдану ми виконали: невинно засуджені, ті,що невинно переслідуються, ті, яких «пресує» міліція, будуть звільнені, їхні справи будуть закриті, їхні судимості скасовані. За умови, звичайно, що цей закон підпише Янукович. День починався кепсько: для ВР запропонували закон Шуфрича, Мірошниченка та інших, який передбачав звільнення від покарання усіх, в тому числі й тих, кого за однією з вимог Майдану і за законом мали покарати – беркут та чиновники усіх рівнів. Опозиція категорично відмовилась голосувати за такий закон, бо це суперечить справедливості, вимогам Майдану, здорового глузду. Виходить, що влада взяла в заручники кількасот майданівців, переслідуючи їх, тільки для того, щоб відбілити Клюєва, Сівковича, Захарченка, Попова та численних спецпризначенців різного рівня, а Парламент мав виконати функцію по обміну заручниками

Слава богу, цього не сталося! Слава Богу, потужна боротьба в Парламенті, тиск Майдану і світу зробив можливим прийняття нашого закону.

Це успіх не лише для всієї опозиції загалом, а  і для конкретних людей – їх сотні. Це і мій брат Павло Бригинець, і активіст васильківського пікетування Микола Тихонов та чимало інших, з якими я разом провів кілька діб, блокуючи «Тигр», і ще безліч людей. Вітаю нас всіх з черговою перемогою! Залишилося відправити у відставку уряд (не вистачає 3 підписів), змусити покарати винних в побитті людей – покарати реально, а не гратися в покарання, а потім вже можна і приступати до заключної стадії: повне перезавантаження влади, перевибори і президента, і ВРУ в 2014 році, а місцевих влад – в 2015 році, а за умови зміни Конституції, в тому ж 2014 р.

З перемогою, друзі! Це ще не перемога у війні, але після героїчної ночі на 11 грудня наступний крок до цієї перемоги.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.