Нам вибирати, куди йти

13 квітня 2011, 11:59
Власник сторінки
0
1890

Чому керівництво України постійно ставить під сумнів наш європейський вибір? Тому що європейський вибір, європейські стандарти – це не тільки можливість безвізового перетину кордону.

Це, перш за все, повага до чужої власності, забезпечення рівними правами всіх громадян, відсутність поділу на «свій» та «чужий», чесна та відповідальна судова система.  І це  лише найменші  вимоги до «європейськості».  Думаю, всі розуміють, щоб рухатись вперед і розвиватись потрібно впроваджувати саме ці  цінності. А з цим в Україні серйозні проблеми. Тому і йде постійний пошук вчорашнього дня. Зокрема, анонсований  останнім часом вступ до Митного союзу. Але що дасть кожному громадянину України це особисто? Дешевшу «Оку» і дорожчу «Шкоду»? Притоки  інвестицій  із Чукотки? Дешевий газ? Але ця «дешевшість» не триватиме довго, тому що Росія вже заявила про свої наміри зрівняти ціни на газ на  внутрішньому та зовнішньому ринках.  Та й, в будь-якому разі, потрібно пам‘ятати, що тема Союзу в нас вже була. І всі ми знаємо, чим це завершилось.
Нам вибирати, куди йти, та на яких цінностях будувати свою країну.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.