Суспільство готове сприймати зраду?

21 квітня 2011, 09:36
Власник сторінки
0
1216

Країна, в якій готові сприймати зраду без емоцій - серйозно хвора

 

..Коли настав вечір, Він із дванадцятьма учнями сів за стіл.  І  Він сказав: По правді кажу вам, що один із вас зрадить Мене...
…Але горе тому чоловікові, що видасть Людського Сина! Було б краще йому, коли б той чоловік не родився!

(Матвія 26: 20-21,24)

Сьогодні Чистий четвер. В цей день, напередодні Пасхи, Іуда, який за 30 срібників продав свого Учителя, привів солдат, щоб ті схопили його. Безсумнівно,  він міг пояснити цю зраду. І тим, що серйозно потребував грошей, і тим, що страждав разом зі своїм Вчителем, ходив за ним і ніякої нагороди за це не отримав. Буцімто, чому в той час коли грішники жирують чи дозволяють собі все, він мусить жертвувати собою та своїми бажаннями? Іуда навіть міг би закидати Ісусу, що він замість того, щоб визволити Єрусалим від римлян, лише вигнав торговців із храму. Тобто, він міг знайти безліч причин, щоб пояснити свою зраду.

Хоча саме Іуда увійшов у історію як батько всіх зрадників, яких  таврують завжди його ім‘ям,  осуд оточуючих та власні докори сумління змусили його удавитись. Але приклад кінця Іуди не не лякає сьогоднішніх «тушок». Більше того, вони гарно себе почувають і непогано влаштувались у житті.  І думки про те, що тавро Іуди змити неможливо ані в житті, ані після нього, чи про те, що воно може передаватися у спадок їм зовсім не заважають.

Знаєте, мене хвилює інше. В ті часи ні у кого навіть не виникало сумнівів, як потрібно ставитись до таких, як Іуда. А у нас… Вони відчувають себе не тільки безкарними. Вони мабуть думають про себе як про  таких прагматичних спритників, які вчасно передбачили та вдало продали те, що їм не належить. Більше того, вони дозволяють собі вчити людей з екранів телевізора та «викривати» тих, кого зрадили.

Країна, в якій готові сприймати зраду «тушок» та іуд без емоцій - серйозно хвора, а суспільство де і далі продовжують  комфортно почувати себе  іуди  буде приреченим.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.