Борщ і гірчиця

29 червня 2011, 12:41
Власник сторінки
.
0
1432

Лише малороси та совки скаржаться на несправедливий контракт; європейці платять ринкову ціну

 

"Цей контракт (від січня 2009 року) несправедливий, некоректний по відношенню до України. Його було підписано з порушенням процедур. Це було особисте рішення Тимошенко, яке йшло врозріз з думкою її Кабінету міністрів", - сказав Янукович.

Про це президент України Віктор Янукович заявиви в інтерв’ю французькій газеті "Ле Монд" 21 червня у Страсбурзі.

Такого поняття як «несправедливий контракт» не існує. Хіба що ви вчилися в тому ж «університеті», де Президент Янукович отримав ступінь доктора наук.
Слова Януковича чітко вказують на його ментальність малороса й совка і свідчать про те, що його газові суперечки з Росією не зводяться лише до корупції та особистої помсти (хоча ними можна пояснити висунуті проти Тимошенко звинувачення).


Янукович говорить про політику національної ідентичності. Росіяни і українці є «братами», а «брати» не змушують одне одного підписувати «несправедливі контракти» і платити «високі» (вищі за ринкові) ціни.
Такими ж аргументами користувався й Лукашенка, вважаючи, що східнослов’янські «брати» росіян повинні отримувати від них дешевий газ – так само як за часів Радянського Союзу.

І Янукович, і Лукашенка прагнуть керувати своїми власними феодальними Совкостанами, однак ментально вони все ще живуть в СРСР. Така нездатність вибрати між Росією/СНД і Європою була притаманна східноукраїнським політичним лідерам і партіям протягом усіх двадцяти років незалежності України. Янукович і Азаров досі не можуть вирішити, чи Україні слід підписувати Угоду про зону вільної торгівлі з ЄС, чи приєднуватися до Митного Союзу.

Сьогодні це проявляється в тому, що Янукович і Азаров всередині країни намагаються побудувати путінізм, а на міжнародній арені – проводити інтеграцію в Європу. Цієї п’ятниці Тимошенко постала перед судом у Києві; це сталося на тому ж тижні, коли Янукович пообіцяв Парламентській асамблеї Ради Європи у Страсбурзі притримуватися демократичних цінностей. Таким чином, на Заході Янукович зображає себе захисником демократії, а всередині країни невпинно її згортає.

В Януковичі та його команді немає нічого європейського. Вони не заслуговують належати до Європи, адже там не віддають колишнього кандидата в президенти, що зайняв друге місце, під суд і ніколи не чули про таке явище як «несправедливі контракти». Янукович і Європа так же сумісні, як борщ і гірчиця.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.