Саме час оголосити бойкот урочистим заходам в українських посольствах

22 серпня 2011, 08:54
Власник сторінки
.
0
2059

У світлі останніх подій в Україні, зокрема ув’язнення Юлії Тимошенко і - раніше - Юрія Луценка, а також майже 50 інших політичних в’язнів, я закликаю українців у США, Канаді та по всьому світу бойкотувати офіційні заходи в українських посольствах.


Ці 50 політичних в’язнів включають націоналістів, яких звинуватили в підриві пам’ятника тирану Йосипові Сталіну, організаторів підприємницьких акцій протесту, екологічних активістів і, звісно, представників політичної опозиції (членів партій Тимошенко Батьківщина та Луценка Народна самооборона).

Команда Януковича не лише повернулася до використання репресивних практик зразка 1970-х та початку 1980-х років, коли Україною керував Володимир Щербицький. Вона також здійснює потужний наступ на свободу слова, проводить нечесні вибори та руйнує 20-річні надбання української політики націєтворення завдяки культивуванню неорадянської та русофільської національної ідентичності. Найяскравішим свідченням цього є відмова українського керівництва визнати Голодомор не лише геноцидом проти українського народу, а й штучним голодом, спрямованим проти українців. У 2003 році Леонід Кучма почав міжнародну кампанію за визнання Голодомору геноцидом, а Віктор Ющенко її продовжив. Янукович - перший з українських президентів, хто не підтримує вступ України до НАТО (який для країн Східної Європи став кроком на шляху до набуття членства в ЄС), Крім того, саме він віддав Росії Севастополь до середини цього століття в обмін на ілюзорну "знижку" на газ.


Після засудження політичних арештів в Україні та вираження свого протесту поза межами українських дипломатичних установ для нас було б недоречно та неприродно відвідувати ці заходи. Відвідуючи їх, ми будемо непрямо підтримувати авторитарний режим команди Віктора Януковича.
Час проявити свою солідарність з українськими політичними в’язнями, а не з режимом Януковича, який уже довів, що намагається знищити українську національну ідентичність, яку культивували всі три попередні президенти України.


Перший Президент України Леонід Кравчук уже висловив свій осуд з приводу ув’язнення Тимошенко. Настала наша черга. Якщо ми промовчимо, Україна за кілька років буде нагадувати авторитарну Білорусь.

Тож давайте святкувати 20-річчя незалежності України у громадських місцях, в церквах, удома або деінде - однак не разом із представниками команди Януковича, які знищують усі набутки в демократизації та націєтворенні, досягнуті трьома попередніми українськими президентами. Якщо ми будемо відвідувати урочисті заходи, українці будуть розцінювати це як вияв підтримки команди Януковича.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.