Перед кризою…

17 вересня 2011, 12:28
Власник сторінки
соціальний експерт
0
1355

Все більше експертів, як західних так і вітчизняних намагаються привернути увагу «реформаторів» Януковича- Азарова до наближення другої потужної хвилі глобальної економічної кризи у 2012 році…

Все більше західних експертів, вчених попереджають про наближення другої потужної хвилі глобальної кризи  у 2012 році.

Намагаються привернути увагу «реформаторів» Януковича- Азарова до цієї проблеми і вітчизняні економісти і аналітикі, зокрема відомий бізнесмен, Голова Ради НБУ Петро Порошенко у своїй статті «Руководство к действию» (Кореспондент. Net).

Проте на превеликий жаль уряд Азарова, радники Януковича розповідають українцям, що «жизнь стала лучше, жить стало веселее…».

При цьому вони скорочують державні видатки на освіту, науку, культуру, підвищують пенсійний вік на 5 років, трудовий стаж на 10 , позбавлять соціальної допомоги і пільг 16 категорій громадян. Але  збільшують фінансування себе і каральних поліцейських органів, мабуть для того щоб за допомогою гумових кийків і газу пояснити нам, як чудово і щасливо будемо жити у 2012-2015 роках.

До пропозицій Петра Порошенка щодо пом’якшення руйнівних наслідків «другої хвилі» світової кризи, слід додати зауваження відомого західного експерта  Нуриеля Рубіні про те, що «черговий раунд державної підтримки банків є політично неприпустимим та економічно недоцільним…».

Головним завданням уряду в передкризових умовах є :

-         стимулювання створення нових робочих місць та запровадження сучасних технологій за допомогою державних інвестицій в інфраструктуру реального сектора економіки (а не в банки);

-         захист свого ринку і свого товаровиробника, в першу чергу АПК;

-         посилення довіри до фінансово-банківської системи з метою недопущення масового вилучення з банків вкладів населення;

-         запровадження прогресивного оподаткування, податків на розкіш, денонсація офшорних угод;

-         зменшення боргового тягаря для малозабезпечених сімей;

-         ефективна антимонопольна політика.

Сьогодні економічну політику  нашої держави визначають «ліберал-мафіозі» Януковича, які ведуть Україну до краху під час другої хвилі глобальної  економічної кризи  у 2012-2015 роках .

Україна відродиться і увійде в коло розвинених держав лише тоді, коли нинішній окупаційний режим відійде в історію, як її ганебна мить. Інше не дано!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: криза
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.