"Кровосісі" - 2012

24 вересня 2011, 12:36
Власник сторінки
соціальний експерт
0
4420

Ви не замислювались над тим, хто, із якою метою популяризує серед молоді фільми про вампірів?...

Хтось поширює «вампірські саги» в інтернеті, ставить їх у репертуар кінотеатрів і так привчає хлопців та дівчат вважати нормальним виживання за рахунок смерті інших людей.

 Крилатий неологізм «кровосісі», який ненароком зірвався з вуст керівника уряду Миколи Азарова, вже став синонімом чиновницького цинізму та державного грабунку населення України. І азаровський проект державного бюджету на 2012 р. яскраво демонструє, що влада всупереч своїм обіцянкам продовжує пити кров народу.

 Аналіз соціальної складової проекту Держбюджету на 2012 рік дозволяє зробити висновок, що у наступному році  владою запланований грабунок населення (на всі соціальні програми  всього 13,9 млрд. грн.) та зростання видатків на утримання влади (16,6 млрд. грн., з них на Януковича та його адміністрацію майже 1,5 млрд. грн.).

 Кандитатом в Президенти Віктором Януковичем було обіцяно встановити з 1січня 2011 року мінімальну пенсію в розмірі 1200 гривень. Проте уряд Азарова в проекті бюджету на 1 січня 2012 року запланував мінімальну пенсію...  тільки 822 гривні !

 В проекті бюджету Азарова не враховано й інші соціальні зобов'язання Януковича.  У статтях видатків нема грошей на збільшення з 1 січня 2012 року  матеріальної допомоги родинам на виховання і утримання дітей. Було обіцяно, як всі пам’ятають, по 250 гривень на дітей з 3 до 13 років, а з 13 до 18 років по 500 гривень. Проте в бюджеті  вдвічі менші суми.

 Немає в проекті бюджету і грошей, обіцяних Януковичем для забезпечення цінової стабільності антикризового продовольчого кошика і на доступність медичних послуг (на виконання цих обіцянок Януковича опозицією зареєстровано  відповідні законопроекти).

 Протягом 2012 року мінімальні пенсії зростуть лише на 62 гривні, а мінімальна заробітна плата всього на 61 грн. Порівняйте це з  суттєвим зростанням цін на газ, комунальні послуги, харчування та інше.

 Розміри соціальних стандартів в проекті Держбюджету на 2012 р.  штучно суттєво занижено. Прожитковий мінімум розрахований з переліку продуктів харчування та послуг, затверджених ще 12 років потому: постановою уряду від 2000р. Це призводить до недоодержання належних пенсій, зниження заробітних плат,стипендій, невиплати соціальної допомоги.

 За офіційними даними уряду Азарова фактичний прожитковий мінімум для працездатних осіб у споживчих цінах липня цього року склав 1098 гривень, а в проекті бюджету з 1 січня планується  тільки 1017 грн. Тобто мінімальна зарплата в Україні не забезпечує навіть мінімально необхідних фізіологічних потреб виживання працівників та їх родин.

 З метою відновлення справедливості, а також  примусу влади до виконання передвиборчих обіцянок Віктора Януковича, опозицією («Батьківщина»)  зареєстровано законопроект № 9177, яким встановлюється з 1 січня 2011 року мінімальна пенсія в розмірі 1200 гривень, а мінімальна заробітна плата  в розмірі 1506 гривень (прожитковий мінімум 1430 гривень).

 Щомісяця кожному бюджетнику уряд Азарова недоплачуватиме більш ніж 300 грн. А кваліфікованим вчителям, лікарям ще більше – по 600-700 грн. Адже продовжується практика грубого порушення Закону «Про оплату праці»: з січня 2012р. посадовий оклад працівників 1-го тарифного розряду- 773 грн., а мінімальна заробітна плата 1073 грн., різниця 300 грн.  Хоча по закону оклад працівників 1-го тарифного розряду  має бути більшим за мінімальну зарплату.

 В порушення Закону «Про державні соціальні стандарти і гарантії» соціальна допомога малозабезпеченним сім'ям не досягає і 50% прожиткового мінімуму. З метою відновлення справедливості  зареєстровано  опозиційний законопроект, про визначення розміру такої допомоги в повному обсязі.

 Ганебний закон № 9127, щодо позбавлення допомоги та пільг 16 категорій громадян, завдяки «штурму» афганців та чорнобильців, ще не прийнято, а грошей на пільги в бюджеті на 2012 р. вже нема.

 Зменшено фінансування програм виробництва протезів та обслуговування інвалідів.

 В  проекті бюджета на 2012 рік (як і в 2010, 2011 р.) не передбачено жодної копійки на компенсацію втрачених заощаджень Ощадбанку СРСР, навіть на виплату допомоги родині по смерті вкладника.  Компенсація останній раз виплачувалась урядом Ю.Тимошенко у 2009 році.

 В наступному році за даними студентських організацій заплановано недофінансування виплати стипендій на 638 млн. грн.  А де обіцяні 75 % бюджетних місць у  вищих навчальних закладах ?

 «Економія» влади  на старих, дітях та інвалідах – це знищення майбутнього і ліквідація гуманності в угоду інтересам купки чиновників-«кровосісь»!

 Зменшено на 6% фінансування галузі охорони здоров’я, боротьби туберкульозом, СНІДом, онкозахворюваннями. І це – на тлі значного збільшення витрат на медичне обслуговування вищих посадових осіб.

Сума всіх витрат на фінансування санаторіїв і лікарень для вищих державних чиновників у 2012 р. складе 465 мільйонів.         

Для порівняння, на санаторно-курортне лікування всіх ветеранів війни, інвалідів та жертв нацистських переслідувань бюджет-2012 передбачає лише 107 мільйонів гривень - у 4 рази менше !

 Як бачите, бюджетним «кровосісям» байдуже до здоров’я нації; вони піклуються лише про себе.

 При цьому цинічні чиновники та політики впевнені у власній безкарності. Адже молодь, одурманена казочками про вампірів, думатиме тільки про власне виживання, а пенсіонери масово на вулицю не вийдуть, особливо взимку. Якщо й вийдуть, цинічно розраховує влада – тим краще для «реформ», бо швидше вимиратимуть!

 Уряд Азарова спить і бачить море грошей для любого серцю «дерібана» після жаданого припинення виплат пенсіонерам, пільговикам та іншим соціально незахищеним верствам населення.

 На цьому фоні збільшення витрат на ЄВРО-2012  на 7,5 млрд. грн. (з яких 50%  випливе на Кіпрі), це бенкет під час чуми. А де ж  обіцяні іноземні інвестиції?  То може і ЄВРО-2012  проводити на Кіпрі.

 Крім того, це бюджет поліцейської держави. У той час, коли видатки на армію та соціальний захист військовослужбовців скорочуються, суттєво збільшено видатки на силові каральні структури – Генеральної прокуратури (кум кума не образить), МВС , СБУ тощо.

 Це дає нам повне право назвати цей бюджет на 2012 рік антисоціальним, бюджетом бідності та погіршення життя.  

 Вертольотами, дачами, резиденціями і золотими унітазами влада Януковича будує для себе віртуальну ВІП-країну. В цій країні все добре, тут ідуть правильні реформи, тут життя ВІП-«кровосісь» покращується щодня.

Від реальної країни і реального суспільства ця влада відгороджується парканами, кортежами, полками «Беркуту».

Антисоціальна, антинародна політика «кровосісь»-олігархів  викликає масове обурення людей. Україна на межі соціального вибуху.

Щоб сбити хвилю майбутнього народного протесту Янукович завчасно кинув за грати та катує лідерів опозиції Юлію Тимошенко та Юрія Луценко.

 Співвітчизники, прийшов час захисти себе та родини, майбутне своїх дітей!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: бюджет Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.