Сталін увічнений в серці Києва

01 листопада 2011, 16:23
Власник сторінки
журналіст
0
1509

Громадськість обурена, що зі стін історичної будівлі по вул. Заньковецької, 4 на них дивляться Й. Сталін та В. Ленін. Відповідне звернення з вимогою усунути згадані барельєфи, надійшло в нашу комісію.

Питання розглядатиметься на найближчому засіданні постійної комісії Київради з питань культури та туризму, що відбудеться 3 листопада 2011 року.  

Здавалося, Київ і Сталін поняття не сумісні, але, як бачите, в самому центрі столиці безпроблемно розміщений барельєф одного з найкривавіших диктаторів в історії людства.  Мені особисто зрозуміла позиція громадських активістів, які вважають недопустимим увічнення зображення батька Голодомору і Гулагу в серці української столиці.

Оскільки будинок належить громаді м. Києва, то кияни вчинили логічно, звернувшись до київської влади з проханням вплинути на ситуацію і «дедиктаторизувати» зовнішній вигляд міста, в якому вони живуть. Згадайте, схожа ситуація була в Запоріжжі, мешканці якого обурились через встановлення скульптурної композиції, яка нагадувала Й. Сталіна. Пам'ятаєте, чим це закінчилось?

То що робити з барельєфом Леніна-Сталіна? Вразхуйте тільки, що будинок на вулиці Заньковецької, 4 у Києві не звичайний, а пам’ятка культурної спадщини.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.