Завтра чергова спроба захоплення історичного будинку на Трьохсвятительській!

01 листопада 2011, 20:19
Власник сторінки
журналіст
0
1509

Щойно мені потелефонували активісти по захисту цього історичного будинку і медичної амбулаторії в серці Києва і повідомили, що завтра о 9.00 медамбулаторію остаточно виселять, віддавши дім рейдерам.

Формальною причиною виселення амбулаторії із приміщення є висновки санітарно-епідеміологічної служби, на думку якої, амбулаторія розміщуватися у цьому будинку не може. Колектив медичного закладу вважає висновки СЕС підкупленими і чинить опір виселенню.

За попередньої спроби комерційників виселити амбулаторію я вимагав від міської влади втрутитися у конфлікт і повернути будівлю-пам’ятку (відповідно до наказу Міністерства культури від 7 грудня 2008 року, приміщення, у якій знаходиться амбулаторія, є пам’яткою архітектури) у міську власність. Але влада мовчить ніби в рота набрала хабарів.

Дивною видається політика київської влади, яка продає привабливе приміщення для медичного закладу, до того ж пам’ятку, натомість виділяє бюджетні гроші для будівництва інших амбулаторій.

Струм в амбулаторії щойно відключили. Таке вже було... Свого часу КМДА припинила оплачувати послуги електропостачання амбулаторії нібито через відсутність угоди між містом і «Київенерго», тому ще 19 квітня 2011 року медзаклад відключили від електроенергії за заборгованість у сумі 91 тис грн. Крім того, цього року амбулаторії не увімкнули опалення. Тож там цієї ночі чергують без опалення і електроенергії. І це ХХІ століття... І це центр Києва!

Зазначена амбулаторія сімейної медицини та її попередники займають це приміщення з 1946 року. Заклад медицини обслуговує 7,5 тис. киян, 3 тис. з яких - пенсіонери та понад 500 з них – інваліди і ветерани війни. У 2009 році приміщення продали приватним структурам, на що був винесений протест прокурора. 

Київрада прийняла рішення про виключення цього об’єкту з Програми приватизації Києва, але КМДА так і не завершила процес повернення історичного будинку в міську власність. Більше того, виконавча влада докладає максимум зусиль, щоб позбавити столичну громаду цього будинку. Невже за цим будинком стоїть хтось з перших осіб держави? Інакше просто не можна пояснити таку халатну бездіяльність київськиї чиновників...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.