Громадськість хвилюється про долю двох історичних трамвайних вагонів

09 листопада 2011, 10:50
Власник сторінки
журналіст
0
638

При реконструкції трамвайної лінії до Пущі-Водиці, можуть бути знищені два старовинних трамвайних вагона, які збереглися у задовільному стані.

З відповідним зверненням посприяти збереженню унікальних екземплярів і не допустити їхнього варварського знищення, до мене, як до голови постійної комісії Київради з питань культури та туризму звернулась громадськість м. Києва. 

В народі кажуть: «Ліс рубають – тріски летять». Так і тут: загалом хороша ідея, пов’язана з реконструкцією, може завдати шкоди технічним пам’яткам. На жаль, таке вже траплялось в історії Києва. Тим паче, що схожа ысторыя вже була.

Я до голови КМДА О. Попова з вимогою не допустити нищення згаданих підстанцій, поки експерти не визначать їх справжню історичну цінність.

Звичайно, нищення історичних вагонів - ймовірних експонатів музею - ніщо в порівнянні з нищенням самих музеїв, театрів, історичних будинків... Але усе ж, здається, треба прагнути зберегти те, що ще можна зберегти...


Нагадаю, 2 березня цього року, у ході демонтажу та ліквідації трамвайної колії на Набережному шосе (біля станції метро «Дніпро»), був знищений унікальний історичний трамвайний вагон «Пульман» 1909 року виготовлення, який 102 роки прослужив Києву. Таких трамваїв, на думку експертів, немає в музеях ні України, ні інших країн світу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.