Забудовники можуть знов проігнорувати заборону суду

24 листопада 2011, 18:08
Власник сторінки
журналіст
0
3537

Апеляційний суд зупинив будівельні роботи на об’єкті на вул. Пирогова, 2 на час розгляду справи.

Окрім вже відомих порушень, будівництво на вул. Пирогова, 2 несе загрозу вибуху та отруєння чадним газом жителів навколишніх будинків. Зазначена ущільнююча забудова ведеться без дотримання норм: над теплотрасою та комунікаціями, а також в зоні повітряного підпору, що може призвести до відсутності тяги у димоходах і зашкодить вентиляції будинку.

Протести киян проти цього будівництва почалися ще на етапі риття котловану і вже тоді влада могла зупинити цю зухвальну забудову, але не зробила цього хоч і розуміла, що кожен новий день будівництва ускладнює ситуацію. 

Всупереч приписам Прокуратури про припинення будівництва забудовник продовжував будівельні роботи. Оскільки, перша судова інстанція відмовила на час ведення справи припинити будівництво, за цей час на об’єкті було зведено 2 поверхи майбутньої будівлі. 

Схоже на те, що між владою і забудовником існує закулісна домовленість про ведення будівництва не залежно від офіційних погроз, судових рішень чи протестів Прокурора. Тому як показує досвід і суди, і приписи Прокуратури в цьому випадку, як і на Театральні та Гончара тут безсилі. Все залежить не від офіційних документів , а від непублічних домовленостей.

Нагадаю, забудовники на вул. Пирогова, 2 вже знищили сквер та фонтан на місці майбутньої будівлі. Крім того, через будівництво руйнуються три пам’ятки історії, які знаходять поруч. Через це за ініціативи прем’єр-міністра М.Азарова у травні цього року була створена Тимчасова комісія з перевірки об’єктів, що будуються в центральній історичній частині Києва на відповідність державним будівельним, санітарним та екологічним нормам. Комісія встановила, що будівництво житлового будинку з вбудованими офісними приміщеннями, приміщеннями соціальної сфери та підземним паркінгом ведеться незаконно. 

Згідно з рішенням комісії, подальше будівництво технологічно неможливе та небезпечне в рамках наявного проекту, оскільки пов’язане з реальною загрозою нищівних деформацій та повного знищення найближчого житлового будинку за адресою: вул. Пирогова, 2 та прилеглих до нього трьох пам’яток архітектури.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.