Сквер на Прорізній тепер хочуть забудувати торговельним закладом

27 листопада 2011, 08:53
Власник сторінки
журналіст
0
3355

Генпланом до 2025 року на території скверу по вул. Прорізній (в межах вул. Хрещатик та вул. Пушкінська) передбачено будівництво торговельного закладу площею 0,1 га.

Кияни неодноразово ставали на захист цього скверу, котрий, поки, вдавалося відбити від різних забудовників, які щоправда діяли всупереч існуючому Генплану. Якщо ми допустимо затвердження Генплану, в якому замість скверу заплановане будівництво магазину, то боротись буде значно важче. 

Cаме в цьому і є найбільше зло нового Генплану - він узаконює багато об’єктів, проти яких послідовно борються кияни.

Також громадяни просять закріпити згадану зелену зону у Генплані зі статусом скверу та надати статус архітектурної пам’ятки вул. Прорізній, як продовження архітектурного ансамблю вул. Хрещатик, що створив видатний український архітектор А.В. Добровольський.

Комісія Еиъвради з питань культури та туризму, яку я очолюю, розгляне зазначене питання на одному із своїх найближчих засідань, а також звернеться до Головного управління охорони культурної спадщини з проханням підтримати ініціативу громадян. 

За моєї ініціативи  з порядку денного сесії Київради 14 липня 2011 року було зняте питання щодо будівництва паркінгу по вул. Прорізна, яке могло знищити сквер. Тепер от, як бачите, нова загроза....




Последние новости
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.