Щоденники Бориса Гмирі довели до банкрутства його спадкоємців

01 грудня 2011, 09:11
Власник сторінки
журналіст
0
3310

Квартира і раритети, пов’язані з життям славетного Бориса Гмирі, арештовані за борг у сумі 294 тис. грн., який взяла його родина на видання унікальної книжки: «Борис Гмиря. Щоденники (1936-1969)».

Видання такої книжки – справа держави, а не родини. Цим повинні займатися культурологи і фахові менеджери. Тож не дивно, що родина не змогла впоратись з фінансовим тягарем по виданню цієї книги. Намагаючись принести користь культурі, родичі поставили під удар приміщення, яке з часом могло би стати квартирою-музеєм Бориса Гмирі. Впевнений, що київська влада і мої колеги-депутати зроблять усе можливе, щоб допомогти. Але й Міністерство культури не повинно стояти осторонь.

Cпадкоємиця відомого співака для того, щоб видати біографічну книгу, взяла кредит у сумі 294 тис. грн. у громадянина Чехії. Зараз, кредитор вимагає повернення боргу через суд. Печерський районний суд м. Києва виніс постанову про арешт майна боржника та оголосив заборону на його відчуження. Це означає, що квартира перейде у власність позичальника, якщо спадкоємці митця не розрахуються з боргом. Квартира ж є власністю спадкоємиці.

 Cпадкоємиця, упорядник і автор супровідних текстів Ганна Принц  виходячи з усних домовленостей, розраховувала на закупку книжок державними органами для бібліотек різного підпорядкування, але колишніх чиновників звільнили, нові ж - закупити книжки навіть не обіцяють. А борг потрібно було повернути ще на початку 2011 року.

Борис Романович Гмиря— неперевершений оперний і камерний співак (бас-кантанте). Народився 23 липня 1903 року в м. Лебедин (тепер Сумської області). 1930-1936 - студент і аспірант Харківського інженерно-будівельного інституту. 1939 з відзнакою закінчив Харківську консерваторію. Водночас (від 1936) став виступати на сцені Харківського оперного театру. 1939—1957 (з невеликою перервою) — у Київському театрі опери та балету.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.