Київські депутати мають врятувати театри, виправивши помилки чиновників Кабміну

07 грудня 2011, 10:16
Власник сторінки
журналіст
0
722

Київрада звернеться до Кабміну. що скаже Кабмін?

На чергову сесію Київради  (15.12.11 року)   винесений (він підготовлений моєю комісією з питань культури та туризму) проект рішення Київради «Про звернення депутатів Київради до Кабінету Міністрів України з проханням якнайшвидше вирішити питання щодо встановлення тарифів на комунальні послуги для закладів культури на рівні бюджетних установ».  

Раніше я сподівався вирішити цю проблему на рівни КМДА. Але це виявилося неможливо.

"Сьогодні можливості місцевих рад і місцевих виконавчих органів настільки обмежені, що для того, щоб зменшити тарифи на комунальні послуги, приміром, театрам, доводиться звертатися до Кабміну", - про це йдеться у відповіді на  мій лист  до голови КМДА О. Попова. У листі також зазначається, що виконавчий орган Київради не має можливості прирівняти тарифи на комунальні послуги для закладів культури до рівня бюджетних установ, оскільки КМДА вже не має відповідних повноважень. 

Після прийняття Закону України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг» від 07.07.2011р., встановлення тарифів у сфері комунальних послуг тепер регулюються Кабінетом Міністрів України та Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері комунальних послуг.

На жаль, КМДА не усвідомлює необхідність власного звернення до Кабміну, щоб виправити існуючу проблему. Тому помилку чиновників повинні виправити депутати Київради..

Сподіваюсь, що колеги-депутати розуміють важливість цього питання і підтримають ініційований комісією проект рішення. Питання є надзвичайно важливим, оскільки всі муніципальні заклади культури є неприбутковими установами і не мають змоги сплачувати тарифи на рівні бізнес-структур. Замість отримання прибутків на них покладено велику соціальну місію - розвиток культури.

Нині муніципальні театри та концертні заклади м. Києва сплачують за комунальні послуги на рівні комерційних організацій, а не як бюджетні установи. Окрім закладів культури тарифи на рівні комерційних установ також сплачують найбільш незахищені та соціально вразливі установи: підприємства та організації Українського товариства сліпих і Українського товариства глухих, заклади фізичної культури та спорту, майстерні-студії членів творчих спілок тощо.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.