Експерти радять муніципальному «Сяйву» вчитись у мережі приватних книгарень «Є»

07 грудня 2011, 10:49
Власник сторінки
журналіст
0
841

Експерти обговорили подальше існування книгарні «Сяйво»

Це відбулось під час круглого столу на тему: «Перспективи та проблеми книготорговельної інфраструктури Києва», організованого постійною комісією Київради з питань культури та туризму і ГО «За професійну журналістику». 

Всі пропозиції щодо покращення роботи книгарні, напрацьовані експертами книжкової галузі на круглому столі, будуть направлені голові КМДА О. Попову в письмовому вигляді. 

Перше в чому погодились всі учасники круглого столу – це те, що замість книгодрукарської машини майже за 2 млн. грн., яка все одно простоює, владі слід було закупити книжки у нововідкриту книгарню, адже зараз її полиці напівпорожні.

Також, під час обговорення, були висунуті ідеї щодо розвитку згаданої книгарні.

Якщо ця книгарня під брендом «Сяйво» має перетворитись в мережу, як запевняє КМДА, то це має бути мережа саме української книжки. В такому разі, принаймні, буде виправдане те, що вона фінансується за рахунок бюджетних коштів міста.

Крім того, експерти запевнили, що мережа може формуватися не обов’язково шляхом надання окремих приміщень, а також за допомогою розміщення книгарень в МАФах. Які можуть бути встановлені у віддалених районах Києва, де не вистачає книжкових магазинів.

Іншим вагомим фактором успіху стане залучення в якості консультантів високоосвіченої студентської молоді. Також видавництва розраховують, що непрозора ситуація в питаннях ціноутворення та розрахунків між виробниками книги та реалізаторами зміниться на більш відкриту.

Впевнений, саме приватний бізнес найоптимальніший в книготоргівлі. Але оскільки, місто, всупереч громадській думці, вирішило створити муніципальну мережу, то хотілося б, щоб вона вчилась у найбільш патріотичної і найбільш фінансово прозорої, як запевняють книговидавці, мережі книгарень «Є».

Серед інших пропозицій популяризації книгарні були висунуті ідеї створити веб-сайт книгарні, через який можна було б вести інтернет-торгівлю та консультації про нові книжки. Рекламу нових українських книжок книгарня «Сяйво» має можливість здійснювати через муніципальні газети і телеканали. Також вона може проводити презентації новинок та профільні майстер-класи, наприклад, зі створення паперу тощо.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.