"Україна" зароблятиме бутилюванням води

16 грудня 2011, 06:53
Власник сторінки
журналіст
0
1073

Під час обговорення питання з’ясувалося, що вода юрського періоду використовуватиметься Палацом для бутилювання та продажу води під назвою Предслава.

Більшість Київради проголосувала за надання Національному палацу мистецтв «Україна» у користування водної свердловини. Також свердловина стане резервом води для закладу культури на випадок припинення водопостачання. 

Для мене очевидно, що в сучасних умовах, коли держава мало опікується культурою, додатковий бізнес для закладу культури – це  річ, яка може врятувати заклад. Впевнений, якби цю свердловину мав не тільки підрозділ, підпорядкований адміністрації Президента, а й Мала опера чи Театр на Подолі, київській культурі жилося б краще. А ще краще було б, якби влада реально дбала про культуру, тоді не довелося б митцям шукати свій "свечной заводік".  

Мабуть мені як голові комісії з питань культури тепер доведеться звернутися до Київради з пропозицію кожному муніципальному закладу культури виділити приміщення чи площі для магазинів, офісних центрів, фабрик, заводів тощо. А який ще вихід при такому свинському фінансуванні і захмарною платою за комунальні послуги?

На жаль, наша влада поважає інтереси лише наближених до Президента елітних закладів, точні -  залів культури, адже Палац Україна - не театр і не музей, а лише чудовий зал, який здають в аренду творчим колективам за немалі гроші.

Я не закликав депутатів голосувати проти виділення свердловини, оскільки хочу, щоб хоч якийсь заклад культури, на відміну від сотень інших, не мав труднощів з фінансуванням. Але мені прикро, що тільки Державне управління справами дбає про свої заклади культури (Мистецький Арсенал, який їм підпорядкований, теж фінансується, на щастя, відносно непогано), а усі інші практично кинули їх напризволяще. 

Київрада проголосувала за проект рішення Київради «Про погодження державного підприємства «Національний палац мистецтв «Україна» про надання надр у користування з метою геологічного вивчення в тому числі дослідно-промислової розробки родовищ корисних копалин загальнодержавного значення (підземних вод), за допомогою однієї артезіанської свердловини, розташованої на території підприємства за адресою: вул. Червоноармійська, 103 Печерського району міста Києва».

Последние новости
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.