Біля Софії спорткомплекс будувати поки не будуть, а Андріївський узвіз зіпсують(

19 грудня 2011, 08:18
Власник сторінки
журналіст
0
763

На сесії Київради депутати підтримали проект рішення Київради, згідно з яким передали в оренду на 5 років земельну ділянку для будівництва громадського центру з паркінгом на вул. Боричів Тік, 20.

 А проект рішення Київради, яким дозволене будівництво спорткомплексу в буферній зоні Софії Київської був виключений з порядку денного цієї сесії Київради.

Депутати з пропрезидентської більшості стали стіною за будівництво незрозумілої споруди внизу Андріївського узвозу. Рішення було прийняте всупереч інтересам киян та офіційним запереченням комісії з питань культури та туризму. Також зазначене будівництво дозволене без погодження з Головним управлінням охорони культурної спадщини.

Згадана земельна ділянка знаходиться в межах Державного архітектурного заповідника «Стародавній Київ». Будівництво в цій зоні має проводитись тільки за погодження з державними або муніципальними пам’ятко охоронними структурами.

Чиновники й депутати своїми необдуманими рішеннями вже й так завдали чимало шкоди Андріївському узвозу. Сьогодні весь комплекс цієї вулиці під загрозою, тому будь-які незважені дії стосовно будь-якої споруди в ареалі Андріївського узвозу руйнують історичне мистецьке середовище.

Що стосується будівництва спорткомплексу в буферній зоні Софії Київської, то небезпека того, що депутати таки підтримають це будівництво залишається досить високою. Адже проект рішення не був скасований, а всього лише знятий з розгляду. Це ніяким чином не заперечує можливість того, що за нього проголосують на одній з наступних сесій Київради.

Нагадаю, до порядку денного сесії Київради був внесений проект рішення Київради «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки управлінню освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації на вул. Прорізній, 14 у Шевченківському районі м. Києва для експлуатації та обслуговування гімназії № 48 та прибудови спортивного комплексу». 

На мою вимогу голови  проект був даний на розгляд комісії Київради з питань культури та туризму , яка його не підтримала: згідно чинного законодавства будь-яке будівництво в межах буферної зоні Софії Київської має бути узгоджене з ЮНЕСКО та місцевими і національними пам’ятко охоронними структурами, чого не було зроблено.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.