Кабмін готуватиме тварин до Євро-2012

19 грудня 2011, 15:05
Власник сторінки
журналіст
0
757

Київський зоопарк хочуть забрати до державної власності. Про це йдеться у листі, який надійшов до комісії Київради з питань культури та туризму.

Міністерства екології та природних ресурсів України просить погодити передачу Київського зоологічного парку загальнодержавного значення у державну власність та своє управління. 

На сьогодні Київський зоопарк належить до комунальної власності територіальної громади м. Києва і підпорядкований Головному управлінню екології та охорони природних ресурсів виконавчого органу Київради (КМДА).

Важко сказати, де зоопарку буде безпечніше: в київській чи загальнодержавній власності. Адже і міська, і державна влада роблять багато речей не в інтересах міста. Тому покладатись немає на кого. 

Нагадаю, коли знесення чи будівництво в центральному історичному ареалі Києва, що відбуваються з порушенням закону та викликають протести киян, погоджують, як на міському, так і на державному рівні.

У листі від Міністерства йдеться про те, що Київський зоопарк треба забрати до державної власності з метою удосконалення його управління, його подальшого розвитку, приведення умов утримання тварин до міжнародних стандартів, а також підготовки (тварин?) до чемпіонату Європи з футболу 2012.

Передача Київського зоопарку до держвласності - це спроба відвести О. Попова від удару на час передвиборчої кампанії на посаду мера столиці. Для реального рятунку тварин треба не жонглювати зоопарком, а вирішувати його системні проблеми, які досі ніхто точно не назвав. Кримінальні справи не відкриті, причини порушень не обнародувані.

Вже кілька років зоопарк є джерелом постійних трагедій і конфліктів. Ледве не щотижня повідомляється про чергову загибель тварин. Тому вразі передачі зоопарку до державної власності звинувачення в не вирішенні проблем формально київської влади вже не стосуватимуться. Для передачі зоопарку до державної власності необхідне відповідне рішення Київради.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.