Оперуповноважений виконав функцію адвоката руйнівників пам’ятки

21 грудня 2011, 14:57
Власник сторінки
журналіст
0
876

Правоохоронні органи відмовились порушувати кримінальну справу проти ТОВ «Тригліф».

Нагадаю, ТОВ «Тригліф» 20.08.2011 крізь прорізану в стелі дірку вдерлося до Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л. М. Ревуцького та зруйнувало репетиційний зал закладу культури, що перетворило пам’ятку, занесену до «Зводу пам’яток історії та культури України», в аварійну будівлю. 

Таку відповідь надіслало Печерське районне управління ГУМВС України в м. Києві на звернення голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця з проханням порушити кримінальну справу за ст. 298 Кримінального кодексу України щодо умисного знищення, руйнування або пошкодження об’єкту культурної спадщини та неправомірних дій керівництва ТОВ «Тригліф» при проведенні будівельних робіт на вул. Басейній, ½ в м. Києві.

У листі-відповіді правоохоронці визнали проникнення товариства у приміщення хорового залу концертного закладу культури незаконним. Але виправдали злочинців тим, що починаючи з 2006 року на підставі висновків про технічний стан несучих конструкцій будинку, товариство неодноразово зверталося до балансоутримувача будівлі КП «Київспецжитлоексплуатація» з проханням вирішити з орендарем другого поверху – капелою ім. Ревуцького та видавництвом «А-ба-ба-га-ла-ма-га» - питання щодо проведення ремонтних робіт для усунення аварійного стану.

Цікаво, що дії, які вочевидь є незаконними навіть для самої міліції, були виправдані не в судовому порядку, а оперуповноваженим печерського райвідділу міліції, який готував постанову про відмову в порушенні кримінальної справи. Отже працівник міліції виступив адвокатом порушників закону та руйнівників пам’ятки.

Як на мене,  міліція має займалась розкриттям злочинів, а не шукати «відмазки» для злочинців, що вже давно стало доброю традицією в нашому місті і нашій країні.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.