Публічну бібліотеку на Прорізній планують закрити

23 грудня 2011, 05:02
Власник сторінки
журналіст
0
1143

В жовтні цього року почався процес ліквідації центральної бібліотеки Шевченківського району ім. Плужника на вул. Прорізній, 15. Площа бібліотеки разом з фондосховищем і читальним залом складає 317 м².

Таку інформацію голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець отримав від Центральної публічної бібліотеки імені Лесі Українки, філією якої є бібліотека ім. Плужника. 

Це не перший випадок, коли органи влади намагаються виселити бібліотеки із займаних приміщень. Нагадую, нещодавно заради розміщення медичної амбулаторії бібліотеку сімейного читання «Чапаєвка» в Голосіївському районі виселили в фойє школи. Сьогодні постала загроза виселення бібліотеки в самому центрі міста, через те, що на приміщення читальні претендують держслужбовці.

За наданою самою бібліотекою інформацією Національне агентство України з питань державної служби планує розмістити в приміщенні бібліотеки ім. Плужника Інформаційно-ресурсний центр з питань адміністративної реформи.

В бібліотеці ім. Плужника переконані, що управління не планує виселення бібліотеки, а лише хоче «підселити» до бібліотеки адміністративно-ресурсний центр, але навіть часткове зменшення бібліотечних площ є злочином проти культури. Тим паче, як показує практика, ніхто не зупиняється на частковому знищенні закладу культури. І бізнесмени, і чиновники прагнуть дійти рейдерський шлях до кінця. 

Я, звичайно, звернувся до голови КМДА О.Попова з проханням не допустити виселення центральної бібліотеки Шевченківського району ім. Плужника з займаного приміщення, оскільки виселення і перепрофілювання бібліотек заборонено Постановою Верховної Ради України «Про запровадження мораторію на виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книгарень, підприємств з розповсюдження книг та преси». Але чи буде толк від цього звернення?

Сподіваюсь, що громада не дасть знищити одну з небагатьох публічних бібліотек в місті і стане на її захист, адже розраховувати на владу не доводиться.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.