Герман нагадала, як Ющенко і Янукович разом розкрадали державний бюджет

04 січня 2012, 10:31
Власник сторінки
журналіст
0
6703

Кучма породив Ющенка, Ющенко породив Януковича, Янукович виявився безплідним?

Щойно прочитав  унікальну  заява відомої письменниці Ганни Герман, де вона нагадала у відкритому листі до Миколи Томенка, як президент Віктор Ющенко та прем’єр Віктор Янукович у 2006-2007 роках разом розкрадали бюджетні гроші.

Передісторія проста: Томенко звернувся до ГПУ з вимогою перевірки ефективності використання бюджетних коштів при реконструкції музею Т.Г.Шевченка в Каневі в період 2010-2011 років.


Герман обурилась: „З 2005 по 2009 роки (в тому числі і за прем’єрства В.Януковича – О.Б.) на реставрацію цього музею держава виділила 64 мільйони 151 тисячу гривень. Де ті кошти?” Крім того, на її думку, варто звернутися до прокурора і стосовно коштів, які виділялися на будівництво меморіалу жертвам Голодоморів у Києві. "Витрачено близько 130 мільйонів гривень. Але зала пам’яті в складі меморіалу постійно затоплюється. Сама Свіча пам’яті нахиляється,” - справедливо обурюється вона.

Справедливо, бо як повідомляв у липні 2009 року сам М.Томенко, Рахункова палата визначила, що у 2007-2008 роках, (в тому числі і за прем’єрства В.Януковича) на будівництво згаданого меморіалу замість передбачених 27,5 млн. грн., було виділено 133,6 млн.грн., з яких 128,3 млн. грн.., чи 96%, використані з порушенням діючого законодавства та неефективно.

Як бачимо, один з лідерів опозиції Микола Томенко і Ганна Герман - одна з запеклих захисниць нинішнього президента, дійшли однакового висновку: Янукович і Ющенко прямо чи опосередковано причетні до розкрадань чи до неефективного використання бюджету. То що, скоро побачимо обох на лаві підсудних?

Розумію, що нині судочинство не спроможне відкрити кримінальну справу щодо В.Якуковича. А як же його партнер В.Ющенко? Невже зараз, після сьогоднішньої гострої заяви Г.Герман, його викликали на килим на Банкову і почали шантажувати, вимагаючи нових виступів на кшталт тих, які він зробив у Печерському суді проти Юлії Тимошенко чи в ЗМІ проти опозиції?

Не думаю, що так. Адже нині слова В.Ющенка вже нічого не варті. Сьогодні найбільшу користь, яку він може дати синьо-білим, це замінити когось з найманих студентів у зграї екс-нардепа О. Калашникова, який по-справжньому послідовно з’являється там, де пікетують прихильники Юлії Тимошенко. Скоро йому знадобляться люди на намети в Харкові.

Чи все ж таки політичний батько В.Януковича (Кучма породив Ющенка, Ющенко породив Януковича, Янукович виявився безплідним?) В.Ющенко після гучних звинувачень Г.Герман сяде на лаву підсудних?


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.