Я вимагаю позачергову сесію Київраду, щоб не зганьбитися на Євро-2012

06 січня 2012, 07:35
Власник сторінки
журналіст
0
5458

У Київського національного академічного театру оперети за одну ніч вкрали 14 млн. грн.

У Київського національного академічного театру оперети за одну ніч вкрали 14 млн. грн. Це сталося в ніч перед голосуванням  за бюджет Києва на 2012 рік. Гроші в головному фінансовому документі столиці передбачалися на реконструкцію будівлі Київської оперети, що знаходиться на Троїцькій площі перед НСК «Олімпійським».

Про це я вчора прочитав на блозі керівника Київської оперети Богдана Струтинського http://blogs.korrespondent.net/users/blog/bstrut/a54242. Підтвердити чи спростувати інформацію я не можу, оскільки всі провідні міські чиновники перебувають у відпустках.

 При всіх вадах цьогорічного бюджету в ньому були і позитивні моменти. Коментуючи ситуацію з бюджетом Києва на 2012 рік, я виділяв кілька позитивних моментів. Це, передусім, виділення грошей на ремонт і реконструкцію Театру оперети та Малої опери, на відновлення Стрітенської церкви та валів Київської фортеці, що дало підстави думати, що влада починає потроху повертатися обличчям до культури. Інформація, яку я отримав у перші дні року приголомшила: гроші на реконструкцію будівлі Театру оперети на 2012 рік не заклали.

Керівник театру Б. Струтинський, коментуючи цей факт, використав м’яке визначення: «жахлива помилка». Я ж вважаю, що це злочинні дії влади, адже згадані кошти були передбачені в першому варіанті бюджету, за який депутати проголосували 27 грудня 2011 року. А в остаточному варіанті вони зникли без жодних пояснень.

Влада на диво підтримала кілька поправок комісії на користь культури: профінансувала Муніципальний театр «Київ», погодилась запланувати кошти на закупівлю книжок для публічних бібліотек Києва та на відбудову Стрітенської церкви на що всього знадобилось 7 млн. грн. Натомість вилучила з бюджету культури 14 млн. грн., передбачених на реконструкцію одного з «гарячих» об’єктів – Театру оперети – який необхідно закінчити до Євро-2012, адже він знаходиться в безпосередній близькості до НСК «Олімпійський», на якому розгортатимуться головні події.

Єдиний вихід, який можливий в даній ситуації - це скликання позачергової сесії Київради і термінове внесення змін до бюджету Києва на 2012 рік, які дали б можливість здати об’єкт вчасно до Євро-2012. Тому я звернувся до секретаря Київради Галини Гереги з проханням скликати позачергову сесію Київради на 12 січня 2012 року.

Нагадаю, у 2011 році на реконструкцію Київської оперети було заплановано виділити 11 млн. грн.: з місцевого бюджету 4 млн. грн. та 7 млн. грн. з Державного. По факту в 2011 р. разом з державного та місцевого бюджету на реконструкцію театру надійшло всього 500 тис. грн.

Для закінчення вже розпочатої першої черги реконструкції, яку потрібно закінчити до Євро-2012, необхідно близько 18,5 млн. грн.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.