Чиновникам КМДА треба вчитися у бібліотеки ім. Лесі України

12 січня 2012, 13:32
Власник сторінки
журналіст
0
3607

Київська влада відмовилась захищати центральну бібліотеку Шевченківського району ім. Плужника на вул. Прорізній, 15. Тепер сподівання лише на бібліотекарів і громаду.

Про це йдеться у відповіді на моє звернення до голови КМДА О. Попова щодо перепрофілювання центральної бібліотеки ім. Плужника на вул. Прорізній, 15. Така позиція КМДА мене дивує, оскільки саме київська влада має захищати свої заклади культури, тим більше на це є законні підстави. В КМДА повідомили, що оскільки приміщення, в яких розміщена зазначена бібліотека, належить до державної власності та знаходиться на балансі Національного агентства України з питань державної служби, то київська влада не має повноважень у вирішенні питання щодо недопущення перепрофілювання центральної бібліотеки Шевченківського району. Нагадаю, нещодавно була спроба виселення Центральної публічної бібліотеки імені Лесі Українки, але колектив у судовому порядку відстояв своє приміщення. Крім того, суд заборонив компанії, яка намагалась виселити бібліотеку, будь-коли здійснювати спроби виселення бібліотеки з займаного приміщення. Сподіваюсь, що юристи КМДА детально вивчать досвід працівників бібліотеки Лесі Українки і навчаться, як треба захищати заклади культури. Як повідомлялось раніше, в жовтні 2011 року почався процес ліквідації центральної бібліотеки Шевченківського району ім. Плужника на вул. Прорізній, 15. Площа бібліотеки разом з фондосховищем і читальним залом складає 317 м². Тоді я й звернувся до голови КМДА О.Попова з проханням не допустити виселення центральної бібліотеки Шевченківського району ім. Плужника з займаного приміщення, оскільки виселення і перепрофілювання бібліотек заборонено Постановою Верховної Ради України «Про запровадження мораторію на виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книгарень, підприємств з розповсюдження книг та преси».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.