Чи справді горе-споруда на Театральній справді стане Музеєм історії Києва?

16 січня 2012, 12:56
Власник сторінки
журналіст
0
3943

В бюджеті м. Києва на 2012 рік відсутній пункт щодо фінансування з облаштування Музею історії Києва в подарованій місту споруді біля метро «Театральна» на вул. Б. Хмельницького, 7.

В бюджеті м. Києва на 2012 рік відсутній пункт щодо фінансування з облаштування Музею історії Києва в подарованій місту споруді біля метро «Театральна» на вул. Б. Хмельницького, 7.

Якби Музей історії Києва справді планували ввести в експлуатацію до Дня Києва 2012 року, то крім заяв голови КМДА О. Попова, плани влади відобразилися б у бюджеті Києва на 2012 рік. 

У зв’язку із запланованим початком повноцінної роботи музею у новому приміщенні, владі треба було б передбачити, що закладу знадобляться додаткові матеріальні ресурси. По-перше, на охорону. Але тих грошей, що влада передбачила в 2012 році на охорону всіх київських музеїв не вистачить навіть на діючи заклади. Що вже говорити про включення в мережу нового музею?

По-друге, нове приміщення музею потрібно буде заповнити експозицією, більшість предметів якої пролежала у ящиках майже десятиліття і потребує реставрації та передекспозиційної підготовки, на що гроші теж не передбачені.

Не останнім важливим пунктом діяльності музейного закладу є проведення екскурсій. Закладу необхідно буде збільшити штат, включивши до діючого розпису значну кількість екскурсоводів, яких зараз у музею немає через те, що він останні 8 років не мав свого приміщення і не міг проводити екскурсії.

Екскурсоводів потрібно знайти, залучити до праці в музеї, навчити, підготувати концепцію екскурсії, що надто складно, тому що ніхто достеменно не знає, якою саме буде експозиція музею, і які з експонатів будуть до неї включені. При цьому потрібно подбати, з огляду на Євро-2012, щоб у музею було достатньо екскурсоводів, які б володіли англійською, французькою, іспанською, польською, німецькою, російською та іншими іноземними мовами.

Яким коштом ці роботи будуть проводитись, якщо в бюджеті відповідні гроші не передбачені?

Враховуючи відсутність фінансування на всі потреби Музею історії Києва, я в листі до голови КМДА О. Попова попросив дати відповідь на це питання. Крім того, прошу пояснити чи справді, передаючи недобудову на вул. Б.Хмельницького, 7 до київської власності, особи, яких кияни вважають злочинними забудовниками, а влада меценатами, передали до бюджету Києва достатню суму, щоб добудувати і обладнати в ній приміщення для музею.

Я чув, що йдеться про суму в 10 млн. грн., надану меценатами для того, щоб добудувати і обладнати об’єкт, не враховуючи витрати на реставрацію, зарплати і охорону, про які я вже говорив. Я знаю, що для введення в експлуатацію Музею історії Києва необхідно близько 40 млн. грн. Оскільки гроші на це не передбачені бюджетом міста, а суми, що виділяють «меценати» на добудову об’єкту не достатньо, можливо існує ще якийсь меценат, який дає гроші, яких не вистачає? То чи не логічно було б назвати ім’я і цього мецената?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.