Кияни зможуть дізнатися про історію нинішнього Хрещатика

20 січня 2012, 18:19
Власник сторінки
журналіст
0
1930

Чиновникам і депутатам Київради, певно, цікаво буде дізнатися про перипетії, пов’язані з будівництвом будівлі на вул. Хрещатик, 36, де засідає київський Уряд. Ця споруда мала бути зовсім іншою

З 22 січня по 6 лютого 2012 року у холі перед Колонною залою (2-й поверх, Київрада) відбудеться документально-художня виставка «Вулиця Хрещатик – від проекту реконструкції до сьогодення», організована постійною комісією Київради з питань культури та туризму спільно з Центральним науково-технічним архівом України.


Киянам покажуть, яким міг бути Хрещатик: схеми та креслення вулиці, які не втілились у реальне будівництво, як він відбудовувався, що було реалізовано, що ні. Чиновникам і депутатам Київради, певно, цікаво буде дізнатися про перипетії, пов’язані з будівництвом будівлі на вул. Хрещатик, 36, де засідає київський Уряд. Ця споруда мала бути зовсім іншою, хоч і передбачалась на початку для київської влади.


На виставці будуть представлені основні елементи проекту післявоєнної відбудови центральної вулиці нашої країни – Хрещатика, що зберігається в Центральному науково-технічному архіві України у Харкові, історичні документи щодо конкурсного відбору проектів та архітектурні пейзажі Хрещатика, які виконав харківський художник Віктор Чурсін. 

Зазначена виставка вже пройшла в Харкові на честь 20-річчя Незалежності України.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.