Попов! Вже сьогодні можна почати повернення будинків Андріївського узвозу місту

26 січня 2012, 12:12
Власник сторінки
журналіст
0

Київській владі достатньо виступити третьою стороною і підтримати в суді тих, хто намагається забрати з приватної власності будинки і повернути в їх у муніципальну.

Я підтримую пропозицію голови КМДА О. Попова щодо повернення у муніципальну власність частини приватизованих будинків на Андріївському узвозі.

Нагадаю, що існують дві статті: ст. 21 - памяткоохоронного законодавства та ст. 298 – Кримінального кодексу України, які дають нам всі підстави повернути значну частину будинків, які є пам’ятками, до комунальної власності, оскільки вони знаходяться в неналежному стані. Інша значна частина будинків були приватизовані незаконно. Стосовно деяких з них зараз ідуть судові процеси.

Почати повернення будинків можна вже сьогодні, адже саме согодні, о 14.00 відбудеться засідання Подільського суду, ініційованого художниками з метою повернення будівлі на Андріївському узвозі, 18 до комунальної власності.

Спілка художників України в судовому порядку відстоює незаконно приватизований будинок на вул. Андріївський узвіз, 18. Зараз в цьому будинку працює 18 творчих майстерень, які фактично є закладами культури, оскільки відкриті для відвідувань киянами та гостями столиці.


Переконаний, якщо до судового процесу підключиться і сама київська влада, то буде збережено не лише історичну садибу, над якою працювали два відомі архітектори (Павло Спарро та Андрій Краусс), а й буде стабілізована ситуація навколо одного з найбільших культурних осередків, які сьогодні існують на Андріївському узвозі.

Сподіваюсь, що заяви голови КМДА О. Попова про «намір проводити переговори з приватними особами, яким належить частина будинків на Андріївському узвозі і отримані незаконним шляхом будинки повертати у власність міста» не залишаться (як це часто буває з київськими чиновниками) лише публічною декларацією намірів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.