В Києві паніка: на підмурках Десятинної церкви почалось будівництво

09 лютого 2012, 14:10
Власник сторінки
журналіст
0

І це - незважаючи на -20.

Києвом шириться паніка - на підмурках Десятинної церкви, на Старокиївській горі почались несанкціоновані будівельні роботи.

Ніякі роботи не ведуться, я сьогодні особисто там побував. Ворота, які мали б закривати від відвідувачів територію святині, відкриті і туди можна потрапити кожному бажаючому. 

Незважаючи на це, бажаючих, в тому числі і будівельників, я там не помітив. Підмурки сховані під шаром піску, а на ньому лежить рівномірний шар снігу і немає жодних слідів, які б говорили, що по ньому ходили люди чи їздив якийсь транспорт. Як на мене це означає, що як мінімум з часів останніх снігопадів ніякі роботи на цій скандальній ділянці не проводились.

Те, що роботи не ведуться зараз, не означає, що варто бути спокійним за історичні підмуркам тисячолітньої Церкві Успіння Пресвятої Богородиці (Десятинна).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.