Про що промовчав нардеп Володимир Яворівський

09 лютого 2012, 17:40
Власник сторінки
журналіст
0

Коли готував свій Проект Постанови ВР.

Це я про  народного депутата Володимира Яворівського провести вибори на посаду мера Києва та депутатів Київради одночасно із виборами до Верховної Ради. Відповідний Проект Постанови про призначення чергових виборів Київського міського голови та позачергових виборів депутатів Київської міської ради зареєстрований у ВР.  Відповідно до законопроекту чергові вибори Київського міського голови та позачергові вибори Київської міської ради необхідно призначити на 28 жовтня 2012 року та провести їх у порядку, визначеному Законом України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».  На переконання В. Яворівського це потрібно для формування міцної вертикалі місцевої влади у місті Києві та приведення у відповідність до нової конституційної моделі строку повноважень Київського міського голови та депутатів Київради. Крім того, це доцільно з точки зору економії коштів.

Я згоден з його висновками, але інакше бачу мотивацію: окремі місцеві вибори в Києві не будуть цікавими для частини політичних сил, які не претендують на посаду мера і не мають можливості перемогти на виборах до Київради. Найголовніше, такі вибори будуть не дуже цікавими світовій спільноті, в порівнянні з виборами до ВР. Тому кількість міжнародних спостерігачів на виборах мера і Київради буде значно меншою ніж на виборах ВР. 

Якщо ж всі вибори провести одночасно, це не лише консолідує зусилля за чесні вибори різних політичних сил в середині країни, але й поставить їх під контроль світової громадськості. В іншому випадку, ситуація розгортатиметься так, як це трапилось на попередніх місцевих виборах в 2010 році і на дострокових виборах в різних регіонах 2011 року, тобто з великою кількістю зловживань влади, фальсифікацій і блокуванням демократичних процесів.

Що стосується оцінок діяльності київської влади, то я як депутат Київради можу підтвердити позицію В. Яворівського, який вважає, що рішення, які приймала Київрада і за часів монопольного володарювання Києвом Л. Черновецьким і зараз, коли на чолі міста стоїть його приємник О. Попов, влада приймала, приймає і, певно, прийматиме безкінечно багато рішень не в інтересах киян, а в інтересах провладних чиновників і бізнес угрупувань. Чи зміниться ситуація після виборів, залежить від самих киян, які мають визначитись: гречка чи демократія.

Якщо вибори Київського міського голови і депутатів Київради пройдуть окремо від виборів до Верховної Ради, ймовірність фальсифікацій буде значно вищою - це найголовніша причина. яка мотивує владу "розводити" вибори по різним датам, саме ця причина змушує опозицію хотіти вибори в один день.




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.