Київ невдовзі чекає «Йолка-2»

10 лютого 2012, 10:35
Власник сторінки
журналіст
0

І правильно, президент же сказав: "Усе буде Йолка"!

Обирати символіку Києва мають кияни на референдумі або, в гіршому випадку, Київрада як представницький орган. 

Зараз у ЗМІ активно ведеться обговорення символіки Києва,яка обирається конкурсом оголошеним КМДА. Але ні сам конкурс, ані його умови, ані вимоги до символіки, не узгоджувалась ні з киянами, ні з Київрадою.

Спроба КМДА односторонньо прийняти символіку столиці – це зазіхання на права громади.

Питання про гімн та новий герб в Київраді обговорювалось досить довгий час. Але так і не були прийняті, оскільки запропоновані ідеї не підтримало кваліфіковане журі, створене самою Київрадою. 

Символіка Києва – річ важлива. Її прийняття – надзвичайно відповідальна процедура. Навіть Л. Черновецький не зміг переступити через певні норми і, зустрівшись з не сприйняттям з боку експертів та депутатів, не став на них тиснути, а відмовився від ідеї прийняти гімн і новий герб. В той же час, голова КМДА О. Попов навіть не утруднив себе складною процедурою. Він просто оголосив конкурс і намагається затвердити логотип міста, ніби це внутрішня справа виконавчого органу. 

Навіть, якби запропоновані логотипи були ідеальними, вони однак повинні були б пройти обговорення в Київраді і відбиратися мали б передусім експертами, бо голосування на сайті не є репрезентативним. 

До того ж, самі запрпопоновані «лого» мають суттєві претензії... Мені шкода, якщо Київ буде асоціюватися з одним із запропонованих логотипів. Серед них не має жодного, який би не викликав іронічних коментарів у Інтернет просторі, так само, як і ще нещодавно виклакала насмішки киян дивна конструкція, яку вони з легкої руки Президента назвали «Йолка». Таке враження, що О. Попов хоче втягнути всіх в авантюру під назвою «Йолка 2»..

Є ще одне пояснення необдуманих дій КМДА:  ніяких реальних планів щодо нового логотипу у влади немає, а платне голосування на сайті www.newlogo.kiev.ua, яке організувало Комунальне підприємство КМДА «Столиця» - це лише спосіб підзаробити грошей.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.