Запрошую на Поминки Пам’ятки

17 лютого 2012, 17:15
Власник сторінки
журналіст
0

Їй було понад 100 років....

Запрошую всіх на театралізоване дійство «Поминки пам’ятки» зруйнованого історичного будинку-пам’ятки архітектури на вул. А. Тарасової, 4 біля готелю Hyatt. Акція відбудеться 18 лютого 2012 року о 13.00 на вул. А.Тарасової, 4. 

Акцію організовують хороші люди, що турбуються про Київ. Передусім мій побратим по боротьбі з забудовниками Ігор Луценко.

Ситуація з цим будинком як в дзеркалі показує ставлення власників до історичних споруд і пасивну позицію київської влади щодо їх захисту. Ми повинні всі прийти до цього будинку і гучно сказати владі, що така ситуація в Києві не повинна повторитись більше ніколи.

Нагадаю, історична споруда біля готелю Hyatt на вул. А. Тарасової, 4 горіла на початку літа. Власники будівлі звернулись до Головного управління охорони культурної спадщини з проханням дозволити знести пам’ятку.

Цьому будинку було 105 років. У збірці пам′яток історії та культури України споруда 1909 року характеризується як яскравий приклад стилю модерн у Києві, що має значну історичну, архітектурну та художню цінність. Вже на початку ХХ століття тут були центральне опалення, каналізація та ліфти.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.