До других роковин

25 лютого 2012, 18:14
Власник сторінки
соціальний експерт
0
7958
До других роковин

25 лютого - одна з найсумніших дат в новітній історії України: другі роковини провального президентства Януковича.

Кілька місяців тому підконтрольні та зацьковані главою держави суди спеціальною ухвалою дозволили йому... не виконувати передвиборчих обіцянок. Для Януковича це вкрай важливе рішення, бо він не виконав жодного пункту своєї передвиборчої програми. Але жодне рішення суду не звільнить його від відповідальності перед народом України.

Янукович обіцяв нам  «почути кожного», «покращити життя вже сьогодні», збудувати «Україну для людей». Чи покращилось життя громадян України? Чи відчувають люди, що Янукович і Партія регіонів будують Україну для простого люду?

Звичайно ж, ні. Бо замість України Янукович вкладає сотні мільйонів доларів у вкрадене Межигір’я, літаки, яхти, конюшні та гольф-клуби. За витратами з бюджету, Янукович - найдорожчий президент світу. І це – в  одній із найбідніших країн Європи! Жодна держава не витрачає на свого керівника стільки, скільки ми. У нього - золоті унітази та люстри. Його розкошам могли б позаздрити навіть арабські шейхи. Особисто для Януковича прокладаються нові дороги, будуються вертолітні майданчики. У нього - найдорожчі гелікоптери, оновлений найкрутішими іномарками кортеж та новий авіалайнер вартістю ледве чи не в мільярд гривень.

Але й цього йому замало. Януковичу тісно вже навіть у Межигір’ї. До нього він приєднав тисячі гектарів кримської землі включно із легендарною горою Аю-Даг. Ця заповідна місцина протягом 87 років була улюбленим місцем для прогулянок дітей з Артеку, а тепер - стала мисливським угіддями власника Межигір’я.

Прізвище Янукович заслужено вписано в рейтинг найбагатших людей ще за підсумками першого року його президентства. Зрозуміло, що другий рік для нього особисто був не менш вдалим ніж перший, враховуючи десятки виявлених журналістами фактів багатомільярдних корупційних схем до яких, так чи інакше, причетне найближче оточення президента. Українська корупція – це тисячі брудних потоків, які всі впадають в Межигір’я та збагачують його власника.  

Не відстає від Януковича його оточення. Вони продовжують привласнювати підприємства,  землю та інші ресурси. Дійшли вже до того, що вирішили «приватизувати» залізницю: щойно більшість ухвалила відповідний закон.

Ну, а як сьогодні живуть прості люди в Україні, багато розповідати не треба. Кожний з нас щодня відчуває це на своїх сімейних бюджетах. За два роки президентства Януковича ціни на продукти виросли вдвічі. Постійно збільшуються тарифи на «комуналку», телефонний зв'язок, водопостачання, електроенергію. Це при тому, що Україна для забезпечення домогосподарств має достатню кількість дешевого газу внутрішнього видобутку і виробництва, ціна на які не залежить від цін на російський газ.

Підвищено пенсійний вік. Скасовано пільги чорнобильцям, афганцям, дітям війни. Масово закриваються школи, лікарні, аптеки і навіть залізничні станції. Новий податковий кодекс Януковича знищив сотні тисяч малих підприємців, позбавивши їхні родини засобів до існування.

В селян хочуть за безцінь відібрати землю: Янукович планує зробити її товаром і скупити для себе та для своїх.

Країна скочується в міжнародну ізоляцію. Янукович розварився з Євросоюзом, і в той же час не здатний знайти спільної мови на рівних з Росією.

!!! Уся суть політики Януковича така: бідні стають ще біднішими, зате багаті – ще багатшими.

Щоб таку владу не змела хвиля народного гніву,  режим Януковича вдається до політичних репресій. Незаконно, безпідставно і несправедливо кинуто за грати Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, та інших опозиційних політиків. Придушується свобода слова і свобода зібрань. СБУ, МВС та прокуратура пресують всіх, хто має сміливість відстоювати свої права. 

!!! Газова справа проти Юлії Тимошенко розвалилася, і це очевидно не тільки для всього світу, який висловив своє негативне ставлення до політичних репресій в Україні, а й для Януковича. Саме тому проти нашого лідера реанімували побиту міллю справу ЄЕСУ. Ця справа так само абсурдна, вона не містить жодного факту, який би доводив звинувачення проти Юлії Тимошенко. Ця справа була закрита 2 палатами Верховного суду України у 2005 році. Але ненависть Януковича не має меж. !!!

Янукович відчуває, як наростає хвиля народного гніву. Він не довіряє вже нікому, навіть перевіреним донецьким кадрам. Саме тому останнім часом на ключові посади в силових органах призначаються люди з числа осіб, наближених та особисто зобов’язаних родині Януковича. В українському політичному словнику з’явилося слово «сім’я». І не та сім’я, яка є найважливішою складовою суспільства, а сім’я в тому значенні, яке це слово має в мафіозному сленгу.

А чому дивуватися? Україною сьогодні керує кримінальна мафія, на чолі якої стоїть справжній дон та хрещений батько Янукович.

Чим раніше піде Янукович, тим краще для кожного з нас. Вже сьогодні очевидно: Янукович не справляється і ніколи вже не справиться із ношею президента. Він не думає про народ, а посада для нього є лише інструментом збагачення його сімейного клану.

Тому ми вимагаємо від Януковича йти у відставку! Ми вимагаємо якнайшвидшого проведення дострокових президентських виборів! Ми вимагаємо звільнення Юлії Тимошенко, яка єдина може протистояти режиму та вивести Україну з економічної прірви та міжнародної ізоляції!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Юлія Тимошенко,покращення вже сьогодні,Україна для людей,андрій павловський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.