В Києві понад 40 об’єктів культурної спадщини перебувають в аварійному стані

06 березня 2012, 08:28
Власник сторінки
журналіст
0

Понад 40 об’єктів культурної спадщини перебувають в аварійному стані. Про це зазначено у Звіті Головного управління охорони культурної спадщини за 2011 рік.

В Києві  понад 5 тисяч  об’єктів мають статус пам’яток  культурної спадщини. Коли ми говоримо про 25 об’єктів, які нещодавно були занесені до "Червоної книги", чи про майже 50 об’єктів на які звертає увагу Головне управлыння охорони культурної спадщини, то йдеться про гірші з найгірших. Тобто інші об’єкти можуть постояти ще рік два, а ці конче потрібно ремонтувати терміново. 

Серед виокремлених у Звіті:
Вул. Андріївський узвіз, 22 а (Карась галерея, Эко-Арт, Soviart);
Вул. Андріївський узвіз, 22 б;
Вул. Боричів Тік, 9
Вул. Боричів Тік, 23/3 (Житловий будинок 1819 року. Пам'ятка архітектури).
Вул. Велика Житомирська, 32 (Будинок зі зміями);
Вул. Верхній Вал, 28 /12 (Житловий будинок з магазинами купця Я. Новікова, 1893, арх. М.М. Казанський. Еклектика).
Вул. Златоустівська, 14;
Вул. Мала Житомирська, 12 А (Садиба Мурашко);
Вул. Мала Житомирська, 12 Б;
Вул. Межигірська, 33/19 (Пам'ятка архітектури, будинок побудований понад 130 років. Характерний зразок прибуткового будинку оригінального архітектурного рішення в стилі неоренесансну);
Вул. Алли Тарасової, 4 (Пам'ятник архітектури - 105-літній будинок у стилі модерн).
Вул. Хрещатик, 40/1 (будівля Центрального гастронома).
Вул. Червоноармійська, 98 (надбудова над історичним будинком).
Вул. Ярославів Вал, 15 Б (Будинок Сікорського)

На жаль, цей звіт ляже в чиновницькі шухляди і ніяк не буде використаний у повсякденній роботі. Керівництво міста і країни вперто не чує, що історичний Київ стрімко руйнується через те, що будинки десятиліттями не ремонтують, через погіршення екології та масову забудову центру міста. 

Змінити ситуацію в кращий бік можна лише кардинальними заходами, залучивши фахівців пам’ятко-охоронної діяльності та меценатів. 

Не треба місту дарувати «йолок», скандальновідомих універмагів над метро "Театральна" чи іншого непотребу, краще реставруйте будинок Мурашко, будинок Сікорського, Дім зі Зміями чи Замок барона!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.