Є альтернативний проект транспортної розв’язки на Поштовій ФОТО

07 липня 2012, 09:20
Власник сторінки
журналіст
0
1832
Є альтернативний проект транспортної розв’язки на Поштовій ФОТО

Для мене дивно, що не розглядаються інші варіанти.

Влада хизується тим, що вже ледве не завтра розпочнуться роботи зі зведення нової транспортної розв’язки на Поштовій площі щодо якої є серйозні зауваження і в експертів, і у профільної комісії Київради. В той же час до зведення пропонується альтернативний проект - кращий і дешевший - який влада відхиляє через те, що він завадить будівництву готелю.

Альтернативний проект був підтриманий комісією Київради з питань транспортної інфраструктури. Проект розв’язки був наданий мені на моє прохання.

Як мені стало відомо, станом на сьогодні, формально затвердженим до реалізації є проект Інституту «Київдормістпроект», який був залучений до проектування через тендер з одним учасником. Для мене дивно, що не розглядаються інші варіанти. Я особисто бачив готовий проект одного з агентств, який має суттєві переваги, але влада на нього не зважає. 

Серед суттєвих переваг альтернативної розв’язки є те, що проект дозволить організувати пішохідну зону по маршруту: вул. Верхній Вал - Контрактова площа – Поштова площа – Європейська площа. Також, відповідний проект передбачає розширення публічного простору Поштової площі: продовження її до Набережної Дніпра за рахунок зниження рівня дороги по вул. Набережно-Хрещатицька та зведення колонади у стилі Церкви Різдва Христового для шумоізоляції з метою «відгородження» площі від естакад. 

Я далекий від думки, що в нинішньому Києві, якась транспортна розв’язка може бути ідеальною. Але влада просто зобов’язана перед тим, як приймати рішення влаштувати публічне обговорення цих проектів чи в рамкам Містобудівної ради, чи в сесійній залі Київради, чи на окремому круглому столі в прямому ефірі одного з телеканалів.

Для порівняння: протеже-розв’язка влади має пропускну здатність не більше 12, 2 тис. авт./год. Альтернативна розв’язка дозволяє пропустити 16,3 тис. авт./год. У владної розв’язки не вирішений виїзд з Подолу та вул. Верхній Вал на Гаванський міст, через що розв’язується лише транзит Набережним шосе - вул. Набережно-Хрещатницької і погіршуються умови з’їзду з Володимирського узвозу та вул. Сагайдачного. В альтернативному проекті включене повне розв’язання всіх напрямків руху. На відміну від владного проекту, є повне дотримання нормативів по поздовжнім ухилам та відсутні об’єкти нижче затоплюваних відміток. На час зведення розв’язки будівництво буде безперешкодним для дорожнього руху.

Крім того, вартість розв’язки, що прийнята владою як проект розбудови Поштової площі згідно з довідки КП «Київавтодор» сягає 611,8 млн. грн., що значно перевищує вартість розв’язки біля мосту Патона (280 млн. грн.). Альтернативна пропозиція, що пропонує транспортну розв’язку з безперервним рухом (тобто без світлофорів) та повним розв’язанням усіх напрямків вартує лише 150 млн. грн.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.