ДАІ «кришує» блокувальників автобуса Донія?

09 липня 2012, 12:02
Власник сторінки
журналіст
0
1352

Автомобіль з приватними номерами використовується для блокування автобуса «Останньої барикади», щоб зашкодити проведенню опозиційного мітингу.

Я звернувся до начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в м. Києві О. Крикуна щодо ситуації, яку можна потрактувати як бездіяльність або злочинні дії співробітників київської міліції.

Вчора після скоєння нападу на автобус Мистецького об’єднання «Остання барикада» (який використовується для проведення опозиційних мітингів і є власністю народного депутата О. Донія), він був заблокований на Європейській площі двома автомобілями: один з них мав символіку міліції, інший приватний - Ланос сірого кольору з номерним знаком АІ 5053 ВХ. Приватний автомобіль перешкоджав руху пішоходів, оскільки знаходиться на тротуарі в місці, де закінчується пішохідний перехід. 


Я звернувся до співробітника ДАІ, з номером жетону № 1507, з вимогою скласти протокол і прибрати автомобіль, який не лише блокує авто народного депутата, але й заважає руху пішоходів. Працівник міліції не вчинив жодних дій, посилаючись на те, що він не знає, де водій зазначеного авто, хоча той залишив салон автівки за хвилину до мого звернення. 


Переконаний, що автомобіль з приватними номерами використовується для блокування автобуса «Останньої барикади», щоб зашкодити проведенню опозиційного мітингу біля Українського дому. Тому я вимагаю від ГУ МВСУ надати інформацію, кому належить згаданий автомобіль та чи було складено протокол про порушення ним правил дорожнього руху.

Якщо протокол не був складений, то я вимагаю покарати співробітників ДАІ за бездіяльність. Зрозуміло, що вина міліціянта у сприянні блокуванні автобуса мінімальна, адже він просто виконував злочинний наказ. Але кожен співробітник міліції повинен знати, що виконання таких наказів - це теж злочин, за який покарання може бути відтермінаване, але воно однак неминуче.

Я співчуваю працівникам міліції, які з одного боку не можуть не виконати «злочинний» наказ начальства, а з іншого - виконання таких наказів суперечать закону.

Нагадаю, вчора, 8 липня 2012 року, поблизу Українського дому було вчинено напад на автобус «Останньої барикади» зі звуковою апаратурою, в машину кинули камінь, який розбив скло. Блокування автобуса відбулося вчора близько 19 години вечора. Сьогодні, авто досі залишається на тому ж місці.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.