Подароване приміщення над метро Театральна - троянський кінь?

11 липня 2012, 08:26
Власник сторінки
журналіст
0
909

Так званий «меценатський дар місту» передають киянам з боргами забудовників.

Комісія Київради з питань культури та туризму вимагає оприлюднити конкретну суму витрат, що передається «Музею історії міста Києва» на вул. Б. Хмельницького,7. Це означає, що так званий «меценатський дар місту» передають киянам з боргами забудовників.

Відповідно до проекту рішення «Про зарахування до комунальної власності територіальної громади міста Києва завершеного будівництвом об’єкта», який внесений до порядку денного завтрашньої сесії Київради, «Комунальному підприємству «Спецжитлофонд» доручено передати Музею історії міста Києва усі витрати, пов’язані з будівництвом об’єкту на вул. Б. Хмельницького, 7» (п. 3 проекту рішення). 

Комісія з питань культури офіційно вимагала від ГУ комунальної власності надати баланс з інформацією щодо активів та пасивів (боргів), які отримало місто разом з подарунком Музею. А також платіжні документи, які б підтверджували, що 28 млн. грн., що були витрачені на будівництво споруди вже сплачені і будівля передається місту без боргів. Але, на жаль, ні баланс, ні копії платіжних документів, які могли б це підтвердити в комісію не надали.

На Музей «навісять» заборгованість забудовників, яка може призвести у майбутньому до повернення приміщення в судовому порядку попереднім власникам. Або стягнуто заборгованість з бюджету міста чи за рахуночок майна громади Києва.

І хоча в народі кажуть, що «дарованому коню в зуби не зазирають», ми вимагаємо надати конкретну цифру, яка ховається за згаданою фразою, щоб кияни точно знали, в яку суму виллється місту цей подарований Музей. Якщо наші підозри підтвердяться, то подарований кінь перетвориться в троянського.

Нагадаю, скандальну забудову над станцією метро «Театральна», проти якої виступали кияни, власники подарували місту Києву. Умови і подробиці цього дарунку громадськість досі так і не знає.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.