Звільнити "екологічних" чиновників через непідготовленість пляжів!

30 липня 2012, 11:53
Власник сторінки
журналіст
0
730

Цей пляжний сезон вже безнадійний(

Заявами про закриття пляжів безпосередньо під час літнього сезону влада підтвердила своє безсилля.

Ситуація, коли в місті є сто озер і немає місця для купання, це просто ганьба. І це ганьба не лише київської влади, а й Міністерства екології, які зобов′язані шукати засоби для забезпечення повноцінного відпочинку киян. Але вся ця когорта чиновників з Міністерства і купи управлінь Києва навіть не намагаються вирішити проблему, вони просто фіксують реальний поганий стан справ. Я за це звільнив би всіх природоохоронців, починаючи від міністра екології і закінчуючи керівниками «Плесо» і т.д.

На сьогодні у столиці заборонено купатися на всіх пляжах через те, що в спеку у воді надто швидко розмножуються бактерії, які можуть бути небезпечними для здоров’я.

Найпростіше – прийти, взяти проби води і закрити пляж. Невже наші природоохоронці – міністерства чи КМДА не знали, що влітку буває спека від чого, відповідно, будуть розмножуватися бактерії, і доведеться заборонити купатися. Передбачаючи таку ситуацію, я звернувся до влади щодо підготовки водойм до літнього відпочинку Києва ще взимку, оскільки розумів прийде літо - і буде не до того. Але, як бачимо, ситуація говорить сама за себе.

Я спілкувався щодо стану водойм Києва з екологами, які повідомили, що на відміну від мілководних озер, де бактерії розмножуються швидко, в кар’єрних озерах, які досить глибокі, вода не цвістиме, адже вода в них не прогрівається настільки сильно, як в мілководних. 

Можливо, є сенс попрацювати з кар’єрними озерами, але влада ці озера не готує до пляжного сезону, через те, що там ніби погані береги і т.д. Звичайно, навколо кар’єрних озер можуть бути інші проблеми, але влада повинна не розповідати нам, де і які проблеми, а шукати вихід. Натомість ніхто з чиновників не хоче вирішувати проблему в комплексі.

Цей пляжний сезон вже безнадійно втрачений, сподіваюсь, наступний буде підготовлений так, щоб кияни не лише дивилися на озера, але й могли в них оздоровитися.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.